Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Εντυπωσιακή η εικονική αναπαράσταση στην Πύλο

Εντυπωσιακή ήταν η εικονική αναπαράσταση της ναυμαχίας του Ναβαρίνου που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 12 Ιουλίου, στο Νιόκαστρο της Πύλου.

Με τη χρήση κινούμενων εικόνων, φαντασμαγορικών εφέ, δυνατότητα αφήγησης σε πέντε γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά και αραβικά) ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την ιστορία της περιοχής, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ιστορικό γίγνεσθαι της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εκπροσώπησε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του "για καλή επιτυχία στο νέο αυτό έργο πολιτισμού", εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα του πρωθυπουργού και τη δική του ότι "η πρωτοπόρα αυτή παρουσίαση, μοναδική σε λειτουργία στην Πελοπόννησο, θα ενισχύσει την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής".

Από την πλευρά του, ο επίσης παρών στη χθεσινή εκδήλωση περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης περιέγραψε το ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο της εποχής, το οποίο οδήγησε στη ναυμαχία του Ναβαρίνου, ενώ αναφέρθηκε και στην καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Πύλου - Νέστορος. Στο ιστορικό της υλοποίησης του έργου αναφέρθηκε στην ομιλία του ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι "ο δήμος αναδεικνύεται σε πρότυπο πολιτιστικό προορισμό και δημιουργούνται οι υποδομές για την ανάπτυξη πολυθεματικού τουρισμού", χωρίς να παραλείψει να επισημάνει τη στήριξη που ο δήμος απολαμβάνει από τον πρωθυπουργό.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας "Βιντεορυθμός", η οποία και υλοποίησε το έργο, παρουσίασε τις εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας οι οποίες αξιοποιήθηκαν για να παρουσιαστεί με τον πλέον σύγχρονο τρόπο, η σημαντική αυτή ιστορική ναυμαχία.

Μετά το τέλος της παρουσίασης της εικονικής αναπαράστασης της ναυμαχίας του Ναβαρίνου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος υπέγραψαν το πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής του έργου. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, πρόεδροι τοπικών φορέων και πολύς κόσμος.


Πηγή : eleutheria online