Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Γράμμα στο δήμαρχο για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ

Ένα ευγενικό γράμμα, που ξεχειλίζει από αγωνία για την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία στα ομορφότερα σημεία της Καλαμάτας, έλαβε ο Δήμαρχος Καλαμάτας. Ο συντάκτης της επιστολής, Έλληνας που μέχρι πριν 5 χρόνια ζούσε στο Σικάγο των ΗΠΑ και τώρα κατοικεί στην Καλαμάτα, επισημαίνει – μεταξύ άλλων – πως εάν ένα ΑμεΑ θέλει να κινηθεί στο βόρειο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου μέχρι τη Φαρών υπάρχουν 16 κατάλληλες διαβάσεις, εάν όμως επιθυμεί να μεταβεί στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου αυτές είναι ελάχιστες. Προτείνει, λοιπόν, την κατασκευή καταλλήλων διαβάσεων ώστε να είναι προσβάσιμο το νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου.

Ο αποστολέας της επιστολής εκφράζει τη χαρά του για την έναρξη των εργασιών κατασκευής μεγάλου πεζοδρομίου στη δυτική πλευρά της οδού Φαρών, ζητεί δε την κατασκευή διαβάσεων ΑμεΑ και επισημαίνει τις δυσκολίες προσβασιμότητας στο ανατολικό πεζοδρόμιο της Φαρών. Επίσης, προτείνει την κατασκευή και άλλων διαβάσεων σε διάφορα σημεία, στη διαδρομή προς το κέντρο της πόλης.

Θέτει ακόμη το ζήτημα να επιτραπεί σε επιχειρηματίες της Παραλίας να τοποθετούν ράμπες πρόσβασης ΑμεΑ προς την ακτή με δικά τους έξοδα, υπό την επίβλεψη του Δήμου. Ζητεί, τέλος, την τοποθέτηση χημικής τουαλέτας κατάλληλης για ΑμεΑ στο χώρο στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρία, έναντι του Ιερού Ναού Αναστάσεως στην Παραλία.

Με εντολή του Π. Νίκα, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας θα εξετάσει τα ζητήματα που θέτει με την επιστολή του ο πολίτης, ώστε να βελτιώσει την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στους χώρους όπου υπάρχει πρόβλημα. Ανάλογες παρεμβάσεις έχουν γίνει στο παρελθόν και θα εξακολουθήσει ο Δήμος Καλαμάτας να τις περιλαμβάνει στο πρόγραμμα έργων του, δεδομένου ότι είναι χρήσιμες οπωσδήποτε για τα Άτομα με Αναπηρία, καθώς και για οικογένειες με μικρά παιδιά, τραυματισμένους συμπολίτες που περπατούν με υποβοήθηση, άτομα μειωμένης κινητικότητας που δεν είναι ΑμεΑ κ.ά.


Πηγή : kalamata news