Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Φιλιατρά: Τσιγγάνες προσπαθησαν να κλέψουν πορτοφόλι

Θύμα κλοπής παραλίγο να πέσει συμπολίτης μας σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης από δυο τσιγγάνες. Ο συμπολίτης μας αν δεν ήταν υποψιασμένος με τις γύφτισσες πιθανόν να του είχαν βουτήξει το πορτοφόλι μέσα από το τσαντάκι μπανάνα που είχε στον ώμο του.

Αφηγόντας μας πριν λίγα λεπτά τι του συνέβη μας είπε ότι στις 12:30 - 12:45 στο σκέπαστρο του κλειστού περιπτέρου που βρίσκεται απέναντι από το Häagen-Dazs Φιλιατρών τον πλησίασαν δυο άγνωστες τσιγγάνες η μία γύρω στα 55 λίγο ευτραφής, που φορούσε κλαρωτά ρούχα, και η άλλη περίπου 18 με 20 ετών λίγο ψηλή με πολλά κοσμήματα κρεμασμένα στο στήθος της με μπλε φόρεμα φαρδύ με λουλούδια.

Η 55άρα τσιγγάνα με την άλλη νεαρή τσιγγάνα πλησίασε τον συμπολίτη μας και του ζήτησε ένα τσιγάρο. Μόλις εκείνος της έδωσε άρχισε το "ποίημα" της η 55άρα τσιγγάνα λέγοντας του "Εσύ είσαι κακό παιδί έχεις χρυσή καρδιά μα όλοι πίσω σε κατηγορούν...." και προθυμοποιήθηκε να του πει -έναντι αμοιβής φυσικά- την "μοίρα και το ριζικό του". Υποψιασμένος ο συμπολίτης μας έσφιξε με το μπράτσο του το τσανάκι που κρεμόταν στον ώμο του ακινητοποιώντας το και με τρόπο που να μην μπορεί να ανοίξει όλο το φερμουάρ.

Ταυτόχρονα η μικρή τσιγγάνα με τρόπο κατάφερε να φτάσει στο πλάϊ του όπου προσπάθησε να ανοίξει το φερμουάρ από το τσανάκι. Και ενώ πίστευε ότι ο συμπολίτης μας δεν την είχε πάρει είδηση εκείνος απότομα γύρισε και την ρώτησε αν θέλει κάτι από το τσαντάκι του. Αμέσως οι δυο τσιγγάνες έφυγαν -φυσικά με άδεια χέρια- προς το συντριβάνι και κάτι λέγοντας κάτι στα γύφτικα.

Για το περιστατικό ο συμπολίτης μας ενημέρωσε την Αστυνομία.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν πάει να σας πλησιάσει τσιγγάνα. Μην μένετε ποτέ ανυποψίαστοι γιατί μπορείτε να την πατήσετε χωρίς να το καταλάβετε καθώς αυτές δρουν με τρόπο ταχυδακτυλουργικό και σας αφαιρούν το πορτοφόλι χωρίς να το καταλάβετε. Αν δείτε τέτοιες τσιγγάνες οπουδήποτε ενημερώστε αμέσως την αστυνομία


Πηγή : filiatra news