Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Πολύς κόσμος στην αντιφασιστική συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Νέοι, μεγάλοι, παιδιά, εργαζόμενοι και άνεργοι ανταποκρίθηκαν στο αντιφασιστικό κάλεσμα σωματείων της Καλαμάτας, που αντιτίθενται στο φεστιβάλ που οργανώνει η Χρυσή Αυγή, και χθες το βράδυ παρακολούθησαν μαζικά τη συναυλία που έδωσαν στο λιμάνι ο Χρήστος Θηβαίος και άλλοι καλλιτέχνες…

Ήταν μια ωραία και «ζωντανή» συναυλία, η οποία ξεκίνησε με τον Σπύρο Γραμμένο και συνεχίστηκε με τους mr Highway Band και τον Χρήστο Θηβαίο. Τη συναυλία διοργάνωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, τα οποία εντάσσονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ. Πριν ξεκινήσει η μουσική μίλησαν ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Σωματείου στη ΔΕΥΑΚ και ο Λευτέρης Πουρνάρας, πρόεδρος του Σωματείου στο Νοσοκομείο.

Ο κ. Κουφαλάκος μεταξύ άλλων κάλεσε τα πλατιά λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν στη συνείδησή τους τους φασίστες και τις εκδηλώσεις τους, τονίζοντας: «Στέλνουμε μήνυμα ότι οι φασίστες δεν είναι αποδεκτοί στην πόλη μας. Παράλληλα στέλνουμε μήνυμα προς την εξουσία και τους θεσμούς της ότι δεν συμφωνούμε με αυτούς που ζητούν από την εξουσία που θρέφει το φασισμό να πάρουν μέτρα κατασταλτικής διοικητικής απαγόρευσης. Δεν δίνουμε άλλοθι σε αυτούς γιατί με την πολιτική που ασκούν θρέφουν τους φασίστες».

Επίσης, οι ομιλητές τόνισαν ότι ο φασισμός θα χτυπηθεί μέσα από την ταξική ενότητα και αλληλεγγύη των εργαζομένων, ενώ ο Χρήστος Θηβαίος είπε ότι η αλληλεγγύη και η ανοχή είναι το αντίδοτο στον ρατσισμό.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal