Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ζωντάνεψε πάλι η παιδική χαρά στη Κυπαρισσια - Αντίδοτο στη κρίση η κοινωνική δράση

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ από παιδικά χαμόγελα ξανά η Παιδική χαρά στη περιοχή του ΟΣΕ της Κυπαρισσίας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών ΓΑΙΑ που αποκατέστησε την μοναδική και εγκαταλειμμένη παιδική χαρά της πόλης σε μια μεγάλη γιορτή. Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελένη Διονυσοπούλου στην ομιλία τόνισε ότι με στήριξη των μελών του και προσωπική παρέμβαση του κ. Μερκούρη από το Δήμο βοήθηκε στο στρώσιμο του χαλικιού, στην επανεργοποίηση του φωτισμού και η κα Πανουσιοπο΄λυου με τη συνδρομή της ΔΕΥΑΚΥ να δενδροφυτευθεί η περιοχή ενώ βρήκε χορηγό γα τα 3 παγκάκια και ένα παιχνίδι. Οι γυναίκες της ΓΑΙΑ για 2 μήνες καθάρισαν το χώρο εξωραίζοντας όλη τη παιδική χαρά, απεκατέστησαν τα φθαρμένα και επικίνδυνα παιχνίδια, ενώ απευθυνόμενος στο Δήμαρχο που ήταν παρών ζήτησε να κατασκευαστούν κι άλλες παιδικές χαρές υποσχόμενοι ότι ο Σύλλογοι θα διαθέσει δικούς του πόρους για να εμπλουτιστεί η παιδική χαρά ενώ επέμεινε στην φύλαξη του χώρου.

Την πρωτοβουλία αγκάλιασε εκφράζοντας θερμά συγχαρητήρια η Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλιατρινών Γυναικών κα Ελένη Μακρή η οποία δήλωσε ότι οι συλλογικές πράξεις μετρούν στην κοινωνία ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεργαστεί με τον όμορο σύλλογο της Κυπαρισσίας καθώς οι γυναίκες έχουν κοινούς στόχους και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Παρών ήταν η εκπρόσωπος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Γυναικών και συμπατριώτης μας κα Μίκα Ιωαννίδη η οποία μάλιστα ήταν πρώην ρπόεδρος του ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα και προσέφερε στο τόπο μας, μιλώντας για πράξεις προσφοράς στη κοινωνία.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας υποσχέθηκε ότι παροτρύνοντας συλλογικές δράσεις ο Δήμος θα ενισχύσει το έργο των ομάδων που προσφέρουν καθώς απέναντι στη κρίση υπάρχουν κοινωνικά αντίδοτα με εθελοντισμό και πράξεις. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι και η παιδική χαρά Φιλιατρώνν που αποτέλεσε δωρεά θα αναμορφωθεί με κοινή δράση μέσα από τους συλλόγους. Εξήγησε ότι ο Δήμος όσες δυνάμεις διαθέτει θα συνδράμει πρωτοβουλίες αρκεί να υπάρχει συλλογική διάθεση. Πάντως οι γυναίκες του συλλόγου μας μίλησαν για την ΕΛληνίδα μάνα που σήμερα θέλει να προσφέρει χαμόγελο στα παιδιά καταλήγοντας ότι ο κόσμςο συσπειρώνεται γύρω από τους συλλόγους;


Πηγή : radio 936