Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

"ΥΜΝΟΙ" της Εφημερίδας REAL στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ!!!

Με πολύ επαινετικά λόγια και σχόλια αναφέρθηκε σε δημοσίευμά της στο τελευταίο της φύλλο η REAL NEWS για το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας –σε μια εποχή κρίσης που άλλα νοσοκομεία κλείνουν- σχετικά με το μεγαλύτερο δημόσιο έργο ηλιοθερμίας που υλοποιείται αυτή την περίοδο στη χώρα μας και ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα.

Με φράσεις όπως «το πρώτο πράσινο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δημιουργήθηκε στη Καλαμάτα» ή « ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση ενός προηγμένου συστήματος εξοικονόμησης ενέργειας στο νοσοκομείο Καλαμάτας αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται η ενεργειακή κατανάλωση στο χώρο της Υγείας» δια στόματος ειδικών πανεπιστημιακών όπως του κυρίου Μάνθου Σανταμούρη, περιγράφεται η σημαντικότητα αυτού του μεγάλου έργου και τα πολλαπλά οφέλη που θα επιφέρει.

Μπράβο λοιπόν στους ανθρώπους που το υπηρετούν, μπράβο τους που σε μια εποχή μεταξύ μαύρου και γκρίζου μας κάνουν να νοιώθουμε ως Μεσσήνιοι περήφανοι και να ανακτάμε πάλι την χαμένη μας αισιοδοξία.

Σας αφήνουμε να το απολαύσετε:


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Ο καθηγητής Δρ. Μανθος Σανταμούρης είναι ο τέως Πρόεδρος του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), έχοντας πίσω του μια μακρόχρονη και διακεκριμένη πορεία στον χώρο των ΑΠΕ και ιδιαίτερα στην ηλιακή ενέργεια και τις εφαρμογές της στο δομημένο περιβάλλον. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επισκέπτης καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Τόκιο, στο Πανεπιστήμιο του Μπολτζάνο Iταλίας, στο Metropolitan University του Λονδίνου και στο Cyprus Institute. Είναι ο διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής Κτιριακού Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Επίσης , είναι αρχισυντάκτης του διεθνούς περιοδικού‘Journal of Advances Building Energy ResearchΆ , μέλος της συντακτικής επιτροπής των διεθνών περιοδικών Solar Ε nergy, Energy and Buildings, Buildings Environment, Journal of Sustainable Energy, Journal of Low Carbon Technologies, Journal of Open Construction and Building Technology, καθώς και του Journal of Ventilation.


Πηγή : news messinia