Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Πεζοπορική διαδρομή στη Νέδα «ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ»

Θεσμό αποτελεί πλέον, φέτος για 21η φορά, η ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ που γίνεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία φορέων της περιοχής. Πεζοπόροι διαφορετικής ηλικίας ,από όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας , πολλές φορές και ξένοι επισκέπτες γίνονται παρέα περνώντας μια μαγευτική μέρα με περιπέτεια, κέφι και αλληλοϋποστήριξη απολαμβάνοντας το μοναδικό θαύμα της φύσης , την ξεχωριστή ΝΕΔΑ.

Έτσι για μια ακόμη χρονιά , ο Σύλλογος Αυλωνιτών , σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Αυλώνας και υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας , δ ι ο ρ γ α ν ώ νουν , το ΣΑΒΒΑΤΟ 27 Ιουλίου 2013, πεζοπορία στη ΝΕΔΑ, διαδρομή, που μετά τον αδόκητο θάνατο, το 2002, του τελευταίου προέδρου της κοινότητας, που είχε πρωτοστατήσει στην ανάδειξή της, πήρε το όνομα “ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ΄΄ στη μνήμη του. Το μαγευτικό φαράγγι, οι πέτρινες γέφυρες, οι εντυπωσιακοί καταρράχτες, το στόμιο, η μοναδική σήραγγα, η μυθολογία που μπλέκει με την ιστορία μας περιμένουν!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αναχώρηση από το γήπεδο της Αυλώνας, με αυτοκίνητα του δήμου, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου για το γεφύρι της Αρχαίας Φιγαλίας.(καινούριο γεφύρι) Πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 8 χλμ. περίπου. Στάση στο πέτρινο γεφύρι, γύρω στις 1.30 μ.μ, για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα.(ντομάτα-τυρί-ψωμί-καρπούζι), με την επιμέλεια του συλλόγου και την προσφορά ντόπιων παραγωγών.

  • Πορεία για τους καταρράχτες, απολαυστικό μπάνιο.
  • Κατεβαίνουμε με σκοινί στην είσοδο του στομίου.
  • Διάσχιση της μοναδικής σήραγγας μήκους 80 μ..
  • Περπάτημα στις όχθες του ποταμού, φθάνουμε στον τρίτο καταρράχτη.
  • Τέλος διαδρομής στις 6.30-7.00 μ.μ περίπου.

Αυτοκίνητα θα μας μεταφέρουν στην Αυλώνα.(Στο γήπεδο υπάρχουν ντους και χώρος για αλλαγή ρούχων) Στην πέτρινη πλατεία της Αυλώνας με φαγητό , καλή μουσική και χορό, όλοι μαζί , πεζοπόροι και κάτοικοι θα περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά ,μακριά από τα καθημερινά προβλήματα.

Η συνδρομή των 10 ΕΥΡΩ περιλαμβάνει τη μεταφορά από το γήπεδο στη Νέδα και αντίστροφα, 1 αναμνηστικό μπλουζάκι, κολατσιό στο ποτάμι και φαγητό το βράδυ στην πλατεία. Οι μικροί πεζοπόροι έως 12 ετών δεν πληρώνουν. Η διαδρομή απαιτεί ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Βαθμός δυσκολίας (++) Συμβολή στην ασφαλή διάβαση έχει το Σώμα Εθελοντών Διασωστών του Ε.Ε.Σ (παράρτημα Καλαμάτας). Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και απαραίτητα χρειάζεται μαγιό-σορτσάκι , κατάλληλα παπούτσια και να προσαρμόζονται στις παροτρύνσεις των οδηγών. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 27613-60742, 27610-51191(Δήμος Τριφυλίας), 6977191331(Γιάννης Χριστόπουλος), 6977975535(Σπύρος Τρουπάκης)


Πηγή : kyparissiotis