Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Χαλαζόνι Φιλιατρών: Ένας άθλος ολοκληρώθηκε

Ολοκληρώθηκαν τα έργα αθλοπαιδιών στο χώρο του δημοτικού σχολείου ΧΑΛΑΖΩΝΙΟΥ . Πρώτα το γήπεδο ΜΠΑΣΚΕΤ , μετά οι κούνιες για τους μικρούς μας φίλους τέλος το γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5. Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 ΙΟΥΛΙΟΥ στο ΧΑΛΑΖΩΝΙ έλαβε χώρα μια πραγματική γιορτή εθελοντισμού. Άντρες και γυναίκες , μικροί και μεγάλοι, Αθηναίοι και ντόπιοι Χαλαζωνιτες , Έλληνες και οικονομικοί μετανάστες από την Αλβανία , όλοι συμμετείχαν - πάντα εθελοντικά – στον καθαρισμό , στην κατασκευή και διαμόρφωση του γηπέδου 5Χ5 καθώς και των γύρω χώρων .

Το έργο αυτό είναι ένα τρανό παράδειγμα για το τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος εάν ενώσει τις δυνάμεις του και συνεργαστεί, απαλλαγμένος από τη μισαλλοδοξία , τη μικροπρέπεια και τον ωχαδερφισμό.

Οι μέρες που ζούμε δεν μας επιτρέπουν οικονομικές πολυτέλειες όμως ο πολιτισμός μας δεν μας επιτρέπει πισωγυρίσματα , εκπτώσεις στις αξίες μας και μειωμένα αντανακλαστικά στα κοινωνικά καθημερινά προβλήματα . Δηλώνουμε λοιπόν με τα έργα μας παρόν . Είμαστε αρωγοί και στυλοβάτες σε μια ενεργητική κοινωνία με κέντρο πάντα τον άνθρωπο. Σήμερα είναι τα παιδιά – τους αξίζει άλλωστε- γιατί αυτά είναι το μέλλον ,αυτά θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και πιο δίκαιο.

Αύριο θα ασχοληθούμε με έναν άλλο κοινωνικό πυλώνα, το σημαντικό είναι πως συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. . Σημειώστε και τούτο: όλα αυτά τα έργα έγιναν με πρωτοβουλία, εθελοντική εργασία και οικονομική βοήθεια των απλών κατοίκων του μικρού χωριού . Τους αξίζουν πραγματικά πολλά ΜΠΡΑΒΟ. Αυτό το αναφέρω προλαβαίνοντας τις ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ όχι για να κακίσω τον Δήμο-γνωρίζουμε τις οικονομικές αδυναμίες του-αλλά για να ενεργοποιήσω τον κοινωνικό εθελοντισμό.

Κλείνοντας αυτή την επικοινωνία μου μαζί σας καλώ να επισπευτείτε το ΧΑΛΑΖΩΝΙ με τα παιδιά σας για να χαρείτε μαζί μας τους νέους χώρους αθλοπαιδιών . Αυτά τα έργα έγιναν από λίγους για τους πολλούς .ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.


Πηγή : filiatra news