Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ένταση στον Άρι το βράδυ και απειλή σύρραξης με τσιγγάνους

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ Δ.Σ.

Ένταση επικράτησε το βράδυ στον Άρι, όταν απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ τσιγγάνων και κατοίκων, μετά από τραυματισμό ανήλικου, συμβάν το οποίο κατηγορούνται ότι προκάλεσαν ο πρώτοι…

Επειδή απειλήθηκαν επεισόδια έσπευσε στην περιοχή αστυνομική δύναμη, καθώς και ασθενοφόρο. Άμεσα ειδοποιήθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που βρίσκεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους ότι στον Άρι γίνονται επεισόδια, έχουν σπάσει παρ μπριζ αυτοκινήτων και γενικά φαίνεται να επικρατεί έκρυθμη κατάσταση, ενώ για το λόγο αυτό σημείωσε πως έχει μεταβεί στο χωριό και ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα στο Δημοτικό Συμβούλιο σημειώθηκε ένταση για το θέμα των τσιγγάνων. Ο Παύλος Γκρέκης, της μείζονος μειοψηφίας και ο Νίκος Διασάκος, της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή ότι ξεσπίτωσαν τους τσιγγάνους από τα Παλιάμπελα, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να έχει μεριμνήσει τι θα απογίνουν αυτοί οι κάτοικοι.

Στη συνεδρίαση παρευρίσκονταν και κάτοικοι της περιοχής της Αγίας Τριάδας, που είπαν στους δημοτικούς συμβούλους ότι αν θέλουν μπορούν να πάρουν τους τσιγγάνους στα σπίτια τους! Το ίδιο είπε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προς όσους υποστηρίζουν ότι ο χώρος της Μπιρμπίτας είναι παντελώς ακατάλληλος για τους τσιγγάνους από τα Παλιάμπελα και επέμεινε ότι ο συγκεκριμένος είναι ο μοναδικός χώρος για την παραμονή τους.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal