Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Φιλιατρά: Ξεκίνησε το τριήμερο Φεστιβάλ στην Παλαιά Λαϊκή Αγορά

Ξεκίνησε εχθές το βράδυ, με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, το τριήμερο Φεστιβάλ στην Παλαιά Λαϊκή Αγορά των Φιλιατρών, που διοργανώνεται από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού.

Σε έναν χώρο που έγινε κυριολεκτικά αγνώριστος μετά τις εργασίες ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τα μέλη του Ομίλου, φιλοξενήθηκαν και παρουσιάστηκαν παλιές Φιλιατρινές φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν από συμπολίτες μας, μαζί με μία μεγάλη γκάμα βιβλίων.


Παράλληλα, στην χθεσινή εκδήλωση, παρουσιάστηκαν από τις δύο Φιλιατρινές, την Ράϊνα Τσούτσια και την Περσεφόνη Παπαθεοδοσίου τα πρώτα τους βιβλία.

Η Ράινα Τσούτσια μιλώντας στο filiatranet, αναφέρθηκε σε μία πολύ ωραία βραδιά που διοργανώθηκε από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού, ενώ για την πρώτη της συγγραφική απόπειρα είπε ότι το "Ανυπομονώ να σε γνωρίσω" είναι ένα ανάλαφρο, αισιόδοξο, τρυφερό, γλυκό βιβλίο και έπεται και συνέχεια.


Η Πέρσα Παπαθεοδοσίου ευχαρίστησε τον Όμιλο για την ευκαιρία που τους δόθηκε να παρουσιάσουν τα βιβλία τους σε μία όμορφη βραδιά και μιλώντας για το "Είκοσι", την πρώτη της δουλειά που είναι μία ποιητική συλλογή, εξέφρασε την επιθυμία της να συνεχίσει στο μέλλον, αν και γνωρίζει ότι δεν είναι το πιο δημοφιλές είδος γραφής.

Κατά την χθεσινή βραδιά προβλήθηκαν και φιλιατρινά τοπία μέσω υπολογιστή σε τοίχο του χώρου, όπως τα κατέγραψε ο φακός του Γρηγόρη Πούλου.


Παράλληλα με την έκθεση βιβλίου και τις ασπρόμαυρες φιλιατρινές φωτογραφίες, για σήμερα Σάββατο 17 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί Μουσική Βραδιά με έντεχνο τραγούδι, ενώ την Κυριακή 18 Αυγούστου, τελευταία ημέρα του τριήμερου Φεστιβάλ, θα αφηγηθούν φιλιατρινά παραμύθια και διεξαχθούν παλιά παιχνίδια.

Την εκδήλωση στήριξαν οι Αφοί Γεωργιλά, ο Χαράλαμπος Λυμπερόπουλος (ΗΧΟΠΟΛΙΣ), ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (Κρεοπωλείο), ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Μάλης, το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο και τα Βιβλιοπωλεία Καραμανώλη και Σαπέρα.

Παρακολουθήστε το βίντεο όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:


Πηγή : filiatra net