Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Πετυχημένο το 7ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

Το 7ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, που διεξήχθη με τη στήριξη του Δήμου, ήταν το μεγαλύτερο μέχρι τώρα, με πολλές παρουσίες καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, όχι μόνο από την Καλαμάτα αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδος, συμβάλλοντας στην προβολή της πόλης. Μοναδικές παραστάσεις θεάτρου δρόμου, χορός, μουσική, ακροβατικά και ζογκλερικά που έκοψαν την ανάσα, shows που δεν είχαμε ξαναδεί στην Καλαμάτα, γκράφιτι, προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψαροκόκκαλο, προβολές του Φεστιβάλ Μηδέν, διαδραστικό εργαστήριο ποίησης, εκθέσεις, bazaar, συναυλίες, breakdance, sk8s, inliners, BMX, αναρρίχηση, εκθέσεις, εικαστικές εγκαταστάσεις, κυνήγι θησαυρού, τουρνουά μπάσκετ, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Δρόμου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 στην πλατεία Φραγκόλιμνας, σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και με την υποστήριξη των Ποδηλατών Καλαμάτας. Στη συνέχεια, ταξίδεψε στην Αγορά της Καλαμάτας, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, στην πλατεία Όθωνος, πέρασε ξανά από την πλατεία Φραγκόλιμνας και το καλοκαίρι του 2012, επέστρεψε στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων πιο δυναμικά από ποτέ, δεδομένου πλέον ότι έγινε διεθνές.


Πηγή : messinia portal