Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Κινδυνεύει με αφαίρεση της Γαλάζιας Σημαίας η παραλία στο Καλό Νερό

Το Καλό Νερό χθες, όπως και προχθές, γιόρταζε τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και όμως το κλίμα δεν ήταν τόσο εορταστικό αλλά αντιθέτως βαρύ, αφού είναι γνωστά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με απαγορεύσεις και περιορισμούς λόγω της Natura 2000 και των αντιδράσεων για μέτρα προστασίας της περιοχής. Χθες μάλιστα που το χωριό γιόρταζε, όπως πληροφορηθήκαμε, κυκλοφόρησαν έντονα και διάφορες φήμες σύμφωνα με τις οποίες η παραλία του Καλού Νερού που βραβεύτηκε - και φέτος για 2η χρονιά - με Γαλάζια Σημαία, κινδυνεύει να τη «χάσει».

Χωρίς να έχει καταστεί δυνατόν να επιβεβαιωθούν ή διαψευστούν αυτές οι φήμες, μέχρι αργά χθες το απόγευμα, εκείνο που κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα ήταν πως «κάποιοι» φέρονται να έχουν εκφράσει ενστάσεις για το εάν η παραλία πληρούσε ή πληροί τους όρους για να της απονεμηθεί Γαλάζια Σημαία. Μάλιστα, όπως ακουγόταν έγιναν αναφορές, καταγγελίες ή παρεμβάσεις - από ποιους άραγε; - προς της Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης αλλά και το Διεθνή Οργανισμό "Blue Flag", για να ερευνηθεί εκ νέου και διαπιστωθεί εάν η παραλία του Καλού Νερού πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις για να έχει Γαλάζια Σημαία.

Ενδεχομένως, όλα αυτά να είναι απλώς φήμες, που κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία για δικούς τους λόγους και δικές τους σκοπιμότητες να διασπείρουν. Ίσως όμως να έχουν και κάποια βάση. Επειδή, ωστόσο, οι καιροί είναι πολύ πονηροί και τα συμφέροντα που, όπως φαίνεται, βάλλουν κατά του Καλού Νερού και ευρύτερα της περιοχής από Κυπαρισσία μέχρι Νέδα, είναι μάλλον πολλά ή ιδιαιτέρως πολυμήχανα ή και ισχυρά, καλό θα είναι η όποια φημολογία αναπτύσσεται να μην αναπαράγεται ακρίτως. Εάν ισχύσει κάτι από τα παραπάνω, θα φανεί. Εάν όχι, πάλι θα φανεί, αλλά όσοι διακινούν τέτοιες πληροφορίες, χωρίς βάση, κάνουν ζημιά στην περιοχή, ιδίως αυτή την περίοδο που είναι στην κορύφωσή της η τουριστική κίνηση. Εκτός και εάν, όπως έλεγαν χθες στο Καλό Νερό κάτοικοι και επαγγελματίες, όλα μαζί συνδυάζονται στα παιχνίδια συμφερόντων, που εδώ και καιρό παίζονται σε βάρος της περιοχής με πρόσχημα την υποτιθέμενη προστασία της.


Πηγή : tharros news