Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Στο πόδι το Καλόνερο για τις κατασκευές στη παραλία - Ο Μανιάτης θάβει το Καλόνερο λένε οι κάτοικοι

ΣΟΒΑΡΕΣ διαστάσεις επιφέρει στην περιοχή της Δ.Ε. Αυλώνα ξεσηκώνοντας τους κατοίκους αλλά και τοπικούς φορείς η απόφαση του ΥΠΕΚΑ για την χωροθέτηση καντινών ή χώρων αναψυχής στην περιοχή "Natura" του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Πιο αναλυτικά με την απόφαση του αρμόδιου υπουργού που αναρτήθηκε στην Διαύγεια οικοδομείται μια νεκρή ζώνη στην περιοχή αφού δεν είναι εφιτκή η αδειοδότηση και συνεπώς η λειτουργία καντινών, δεδομένου ότι η υπουργική απόφαση επιβάλλει μόνο "την εγκατάσταση μικρών προσωρινών φορητών στοιχείων (πάγκοι μικροπωλητών) χωρίς ρόδες και σταθερή βάση". Με άλλα λόγια μόνο ξαπλώστρες.

Την ίδια ώρα ανάστατοι σύμφωνα με το Ράδιο Κυπαρισσία 936, είναι οι επαγγελματίες του Καλονερού αφού η υπουργική απόφαση βάζει χέρι και στις ξύλινες κατασκευές που εγκαταστάθηκαν χρόνια τώρα στην παραλία του Καλού Νερού από τους επαγγελματίες της περιοχής της περιοχής, πετώντας το μπαλάκι των αρμοδιοτήτων ξανά στο Δήμο αφού επιβάλεται να κατεδαφιστούν. Σε αυτό το σημείο η απόφαση που δημοσιεύτηκε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι :

"Σε ό,τι αφορά τις πρόχειρες ξύλινες κατασκευές στην παραλία του Καλού Νερού, για τις οποίες μας απεστάλη και τοπογραφικό διάγραμμα, αυτές πρέπει να κατεδαφιστούν σύμφωνα με τα Πρωτόκολλα Αρσης Αυθαιρέτων της Κτηματικής Υπηρεσίας Νομού Μεσσηνίας". Το θέμα είναι ότι αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας αποτελεί η Πολεοδομία η οποία ανήκει στο εύρος του Δήμου, οπότε παραμένει άγνωστο αν εγκρίνει πρωτόκολλο κατεδάφισης δημιουργώντας άσχημο προηγούμενο για την ευρύτερη περιοχή. Οι επαγγελματίες μιλούν ήδη για ταφόπλακα και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις καθώς βρισκόμαστε στην τουριστική περίοδο.

ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : radio 936