Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Σοβαρό τροχαίο επί της Ε.Ο. Πύργου - Κυπαρισσίας στο Καλλίκωμο

Δύο αναβάτες μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού τραυματίστηκαν σοβαρά τα ξημερώματα της Κυριακής σε τροχαίο επί της Εθνικής Οδού Πύργου-Κυπαρισσίας, έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων λίγο πριν από το Καλλίκωμο.

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 55χρονος από το Καλλίκωμο, κινούμενο επί της Ε.Ο. με κατεύθυνση προς Ζαχάρω, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα στρίβοντας αριστερά, προκειμένου να μπει στο υγρό πρατήριο καυσίμων στην απέναντι πλευρά του δρόμου, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που κινούνταν με κατεύθυνση προς τον Πύργο.

Από τη σύγκρουση βρέθηκαν στο οδόστρωμα βαριά τραυματισμένοι οι νεαροί αναβάτες της μοτοσικλέτας (ένας άνδρας και μία γυναίκα), ενώ ο οδηγός του αγροτικού αυτοκινήτου τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο. Στο σημείο έσπευσαν η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο πρατήριο, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες στους δύο τραυματισμένους νέους.

Οι δύο αναβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Πύργου διατηρώντας τις αισθήσεις τους, ενώ έφεραν πολλαπλά τραύματα σε όλο τους το σώμα. Για αρκετή ώρα διεκόπη η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό, ενώ αρκετός κόσμος από την ευρύτερη περιοχή βρέθηκε στο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τέταρτη φορά που σημειώνεται τροχαίο στην περιοχή του Καλλικώμου το τελευταίο τρίμηνο. Πέρα από τις προσωπικές ευθύνες των οδηγών, κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν τον ανύπαρκτο φωτισμό επί της Εθνικής Οδού σε αρκετά σημεία εξαιτίας των «κυνηγών χαλκού» που έχουν «ρημάξει» τους στύλους ηλεκτροφωτισμού, χωρίς να έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες.

patrisnews


Πηγή : filiatra net