Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Η φωτιά στον Ταΰγετο βρίσκεται τώρα σε ύφεση

«ΖΕΚΙΑ» ΠΗΓΑΔΙΩΝ

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στον Ταΰγετο και ειδικότερα στη θέση «Ζέκια» της κοινότητας Πηγαδίων. Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας…

…και η συνδρομή των Δήμων Δυτικής Μάνης και Καλαμάτας ήταν καθοριστική ώστε η πυρκαγιά να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Σύμφωνα με την ενημέρωση που πριν λίγα λεπτά είχαμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 12.25 μετά το μεσημέρι και μέχρι τώρα έχει κάψει περίπου πέντε στρέμματα δάσους.

Για την κατάσβεσή της έσπευσαν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα PZL, οκτώ πυροσβεστικά αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, τρία πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας και δύο υδροφόρες καθώς και τρία πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Δυτικής Μάνης. Στην περιοχή επιχειρούν 17 πυροσβέστες, υπό τις οδηγίες του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Κυριακούλη Κυριακουλέα.

Ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγάλος, γιατί η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, η περιοχή είναι δασική, ενώ πνέουν δυνατοί άνεμοι. Για τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς έρευνα διεξάγεται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal