Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Το τοπικό σύμφωνο ποιότητας Δ.Πύλου - Νέστορος είναι γεγονός

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, περιοχή πλούσια σε εκλεκτά τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, με πλούσια πολιτιστική παράδοση και ιστορία, με φυσικά τοπία μοναδικού φυσικού κάλλους, Εμβληματική Κοινότητα για τη διαφύλαξη και διάδοση των πρακτικών, των ιδεωδών και των πλεονεκτημάτων του διατροφικού μοντέλου της Μεσογειακής Διατροφής, ενταγμένου στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Unesco για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας, προχωρά με νέες δράσεις και συνεργασίες, μία από τις οποίες είναι και το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Πύλου-Νέστορος.

Την άνοιξη του 2012 ξεκίνησαν δειλά οι πρώτες ενέργειες, οι οποίες από την αρχή του έτους 2013 έγιναν πιο εντατικές και οδήγησαν στη δημιουργία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Πύλου-Νέστορος» με έδρα την Πύλο. Ο Δήμος και ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος διοργάνωσαν και υποστήριξαν τις διαδικασίες και εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών και επιχειρηματιών της περιοχής, στοχεύοντας στην ανάδειξη των εκλεκτών προϊόντων και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Με δεδομένη τη δεινή οικονομική κατάσταση, η ανάγκη διαφύλαξης και διάδοσης της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών, είναι ιδιαίτερα σημαντική και επιβάλει τη δημιουργία συνεργειών με κοινό στόχο την ανάδειξη της τοπικής μας ταυτότητας. «Τώρα ξεκινά η πραγματική δουλειά», λένε οι εμπλεκόμενοι στην προσπάθεια, μιας και πρέπει πλέον ο νέος φορέας να αποκτήσει προσωπικότητα και τρόπο λειτουργίας και κατόπιν να δείξει τι μπορεί να πετύχει.«Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος έκανε πραγματικότητα αυτό που είχε σχεδιάσει» δηλώνει ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης. Καφαντάρης. «Τώρα η ευκαιρία είναι στα χέρια των επιχειρήσεων και του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας να υλοποιήσουν το σχέδιο, με συνεργασία και κοινό στόχο την ανάδειξη της περιοχής και της ποιότητας και τη δημιουργία εσόδου.

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος θα είναι στο πλευρό τους, αρωγός, υποστηρικτής, συμμέτοχος αλλά και ελεγκτής όπου χρειαστεί, για να μην ξεθωριάσει και λοξοδρομήσει η προσπάθεια». Ο Πρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ. του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας κ. Γεώργιος Κόκκινος δηλώνει ότι «Πρόκειται για ένα Σύμφωνο το οποίο φτιάχνεται από εμάς και αφορά εμάς. Στόχος είναι η ποιότητα, να καταφέρουμε να έχουμε ευχαριστημένους επισκέπτες οι οποίοι θα θέλουν να επιστρέψουν στην περιοχή μας και θα γίνονται πρέσβεις του πολιτισμού μας, των προϊόντων μας και της φιλοξενίας μας. Η ανάδειξη της διαφορετικότητας της περιοχής δεν υπάγεται σε κανόνες ανταγωνισμού αλλά ευγενούς άμιλλας ώστε να βελτιώσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Βρισκόμαστε σε έναν ιδιαίτερο τόπο, τον οποίο πήραμε την πρωτοβουλία να τον αναδείξουμε και αυτό πρέπει να γίνει σαφές».

Το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας δημιουργήθηκε από πέντε εταιρείες, οι οποίες ασκούν ομοειδείς ή συμπληρωματικές δραστηριότητες στην περιοχή μας (παραγωγή προϊόντων, παροχή υπηρεσιών τουρισμού, εστίασης, κατάλυσης και πολιτισμού) και αποτελούν τον πρωταρχικό πυρήνα της προσπάθειας. Βασικός στόχος είναι η προσέλκυση πολλών ακόμα ποιοτικών επιχειρήσεων και φορέων, ώστε να πολλαπλασιαστούν τα αναμενόμενα οφέλη για όλους. Οι συμβαλλόμενοι επιχειρηματίες θα είναι οι πρεσβευτές της περιοχής μας, βασισμένοι στη μεταξύ τους αλληλοσύνδεση και τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου συνεργαζόμενων ποιοτικών επιχειρήσεων.


Πηγή : pylos news