Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ευχαριστήρια επιστολή Χρυσόστομου σε Σαμαρά για την χρηματοδότηση του έργου της ΙΜ Βελανιδιάς

Ευχαριστήρια Επιστολή έστειλε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τη χορήγηση ποσού 800.000,00 ευρώ, μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να αποπερατωθούν τα έργα αναστήλωσης της ιστορικής Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς στην Καλαμάτα.

Ο Σεβασμιώτατος εκφράζει στον Πρωθυπουργό τις θερμές ευχαριστίες του για την συμβολή και τη βοήθειά του, για την έγκριση της χρηματοδότησης, ικανοποιώντας έτσι ένα χρόνιο αίτημα του λαού της Καλαμάτας, τονίζοντας συγχρόνως το άοκνο ενδιαφέρον του κ. Σαμαρά για τη γενέτειρά του, την αρωγή του στο έργο της τοπικής Εκκλησίας, καθώς και τη στήριξή του σε έργα πολιτισμού τα οποία αποτελούν πυλώνες ανάπτυξης στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε.

Ο Μητροπολίτης κλείνοντας την Επιστολή του εύχεται υγεία και δύναμη στον Πρωθυπουργό για το κοπιώδες έργο του, για το καλό της Πατρίδας αλλά και της Μεσσηνίας. Ευχαριστήρια Επιστολή επίσης απέστειλε και στη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για τη βοήθειά της στο ως άνω αίτημα, τονίζοντας την άριστη συνεργασία μετά της Ιεράς Μητροπόλεως προς διεκπεραίωση όλων των υπηρεσιακών θεμάτων για την έγκριση της χρηματοδότησης.

Η Ιερά Μονή Βελανιδιάς είναι γυναικείο Μοναστήρι της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, κτίσμα του 17ου αιώνα το οποίο βρίσκεται βόρεια της Καλαμάτας, σε υψόμετρο 400 μέτρων και είχε υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές κατά το σεισμό του 1986.

amen.gr


Πηγή : messinia portal