Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Δένδιας από την Καλαμάτα: Περισσότεροι αστυνομικοί στο δρόμο, ορατοί από τους πολίτες

Πετυχημένο μέτρο τα κέντρα κράτησης μεταναστών όπως της Κορίνθου που σύντομα θα αποκτήσει μόνιμη αστυνομική δύναμη.

Σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα σχετίζεται τόσο με την αστυνόμευση όσο και με την πυρόσβεση στη χώρα, ανακοίνωσε από την Καλαμάτα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε παρουσία δημάρχων, του γενικού αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου, του αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας και του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας για την εγκληματικότητα και την αντιμετώπισή της.

Ο κ. Δένδιας μεταξύ άλλων ανέφερε πως στόχος τους είναι η αύξηση της αστυνόμευσης και όχι η μείωση της. Η παρουσία περισσότερων αστυνομικών ορατών στο δρόμο και τον έλληνα πολίτη, όχι λιγότερο. Κατά συνέπεια από την μεταρρύθμιση, που ελπίζω να έχει ολοκληρωθεί αυτό το χειμώνα, να περιμένετε σημαντική βελτίωση, όχι οπισθοδρόμηση»" και χαρακτήρισε επιτυχημένο το μέτρο της δημιουργίας κέντρων φύλαξης μεταναστών και ανέφερε πως σύντομα θα σταματήσει η ταλαιπωρία των αστυνομικών της Πελοποννήσου αφού το κέντρο θα αποκτήσει μόνιμη αστυνομική δύναμη.

"Ήταν ο τρόπος με τον οποίο φέραμε σε μια τάξη το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας" σημείωσε ο κ. Δένδιας για τα κέντρα κράτησης μεταναστών ενώ συμπλήρωσε πως «το χρόνο που πέρασε έφυγαν από την Ελλάδα 25.000 παράνομοι μετανάστες και απετράπη η είσοδος 50.000. Φανταστείτε τι θα γινόταν στην Ελλάδα εάν κάθε χρόνο βάζαμε - όπως τα παλιά χρόνια - 75.000 παράνομους παραπάνω μέσα στην ελληνική κοινωνία. Πόσο καιρό θα μπορούσαμε να αντέξουμε;».

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ταλαιπωρία, καταλαβαίνω ότι χρειάζεται προσπάθεια, καταλαβαίνω ότι καταπονούνται τα στελέχη μας, είναι το τίμημα που πληρώνουμε μέχρι να φτάσουμε σ' ένα καλύτερο επίπεδο οργάνωσης, είναι όμως απαραίτητο για την ευημερία και τη γαλήνη της ελληνικής κοινωνίας» κατέληξε...


Πηγή : messinia portal