Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΕΚΑΒ θέλει μόνιμα η Καλαμάτα - υπάρχει ήδη στα Φιλιατρά

Τη λειτουργία Ειδικής Πνευμονολογικής Μονάδας τους επόμενους 2-3 μήνες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αναγγέλλει στη συνέντευξή του στην “Ελευθερία” ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, όπως και τη “μετακόμιση” μέσα στην Καλαμάτα -μέχρι το τέλος του χρόνου- της μονάδας του ΕΚΑΒ που τώρα φιλοξενείται στο χώρο του ιδρύματος. Παράλληλα αποκαλύπτει ότι άμεση προτεραιότητα αποτελεί η προσπάθεια να καταστεί το νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ολοκληρωτικά ενεργειακά αυτόνομο και αυτοδύναμο - μέσα από το έργο στέγασης όλου του πάρκινγκ στο προαύλιο και την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα στέγαστρα.

Ο Γ. Μπέζος μιλά για την επισταμένη αναβάθμιση των ήδη υφιστάμενων υποδομών, αλλά και τη δημιουργία και λειτουργία νέων, χαρακτηριστικά εστιάζοντας -μεταξύ άλλων- στο Αιμοδυναμικό που, όπως λέει, μέσα σε περίπου 2 χρόνια λειτουργίας έχει στο ενεργητικό του 450 στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές μαζί:

"Καθημερινά καταξιώνεται με τη λειτουργία του και προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες υγείας στους συμπατριώτες μας, όταν -σε άλλες εποχές- για μία στεφανιογραφία έπρεπε να πηγαίνουν στην Αθήνα", σημειώνει. Ωστόσο, ο διοικητής του Νοσοκομείου αναγνωρίζει ότι υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες, τόσο στελέχωσης όσο και γραφειοκρατικού χαρακτήρα. Οπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, "θεωρώ ότι πρέπει, το συντομότερο δυνατόν, τουλάχιστον στον τομέα της υγείας, οι μνημονιακές δεσμεύσεις και περιορισμοί που αφορούν το θέμα των προσλήψεων να καταργηθούν ή να τροποποιηθούν σημαντικά και τάχιστα προς το καλύτερο".


Πηγή : radio 936