Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η καταστροφή του Ασπροχώματος και η μετατροπή του σε χαβούζα συνεχίζεται…

ΜΠΑΖΑ ΣΕ ΛΙΜΝΗ!

Και η μετατροπή του Ασπροχώματος σε χαβούζα συνεχίζεται… Χθες φορτηγά άδειασαν αδρανή απορρίμματα σε λίμνη δίπλα στον χάνδακα Μουτελάκη, όπως δείχνουν οι αποκλειστικές μας φωτογραφίες. Λίγο πιο πέρα η ΔΕΥΑΚ έχει δημιουργήσει μια βρωμερή λίμνη με λυματολάσπη από το Βιολογικό Καθαρισμό…

Μια περιοχή που θα έπρεπε να αποτελεί τον κήπο της πόλης της Καλαμάτας εξακολουθεί να δέχεται βάρβαρες επεμβάσεις και να καταστρέφεται, ενώ η ζωή των κατοίκων συνεχώς υποβαθμίζεται, αφού η περιοχή τους βρωμάει σχεδόν μονίμως, η περιουσία τους έχει υποβαθμιστεί και δεν μπορεί να αξιοποιηθεί.

Χθες, Κυριακή, το πρωί, σε περιοχή πίσω από τη Μονάδα Λιπασματοποίησης και το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, εμφανίστηκαν μεγάλα φορτηγά που άδειασαν μπάζα. Δεν ήταν η πρώτη φορά, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται μια λίμνη που κοντεύει πλέον να μπαζωθεί εντελώς!

Ο φυσικός πλούτος αυτής της περιοχής έχει υποστεί τεράστια ζημιά από την ανεξέλεγκτη δράση διαφόρων και πρώτα πρώτα του Δήμου Καλαμάτας, που «κουτσουλάει» την περιοχή με λιματολάσπη, πιο παλιά είχε φτιάξει κανονικό σκουπιδότοπο μπροστά στη Μονάδα Λιπασματοποίησης, ενώ και τώρα υπάρχει ένας πιο μικρός σκουπιδότοπος δίπλα στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

Από το Δήμο δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την προστασία της σημαντικής αυτής της περιοχής, παρά τα κηρύγματα που κατά καιρούς εκφωνούν οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής. Έτσι, όποιος θέλει πάει και ρίχνει τα μπάζα του, η ΔΕΥΑΚ εναποθέτει τη λυματολάσπη όπου τη βολεύει και δημιουργεί πρόβλημα στην περιοχή που θα μπορούσε να παράγει τα πάντα και να προσελκύει και τουρισμό, με την αξιοποίηση της παραλιακής ζώης. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι με όλα αυτά, δεν πείθονται πλέον από δηλώσεις και είναι αποφασισμένοι να καταφύγουν στη δικαιοσύνη για να προστατέψουν τον τόπο τους.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal