Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Αγιασμός στα σχολεία της Κυπαρισσίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕ τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η σχολική χρονιά στην Τριφυλία χωρίς προβλήματα σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και στην διανομή των σχολικών βιβλίων. Οι αρχές του τόπου έδωσαν το παρών με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας που βρίσκεται κοντά στους νέους μιλώντας με λόγια πατρικής αγάπης για τους αυριανούς ακαδημαικούς πολίτες.

Στο 1ο και 3ο Δημοτικό σχολείο Κυπαρισσίας ο αγιασμός τελέστηκε από τον εφημέριο του Ι.Ν. Ευαγγγελιστρίας π.Δημήτριο Καραίσκο ο οποίος ευχήθηκε καλή δυνατή σχολική χρονιά, παρουσία των διευθυντών των σχολικών μονάδων καθώς τα 2 σχολεία φέτος συγκεντρώνουν περισσότερους από 400 μαθητές. Ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Ιωάννης Αποστόλου μίλησε στα παιδιά για την σημασία της παιδείας μέσα από λόγια μεγάλων Ελλήνων των γραμμάτων τονίζοντας ότι "οι δάσκαλοι σκεφτόμαστε ότι πριν πολλά χρόνια ήμασταν στη θέση σας ως μαθητές αλλά δεν κουραστήκαμε στο στίβο της ζωής" καλωσορίζοντας τα 40 νέα πρωτάκια στο σχολικό χώρο λέγοντας ότι η "χαρά μας μοιάζει με του γέρου Ιωσήφ που με αγάπη μπόλιαζε τα δέντρα". Για τους γονείς ευχήθηκε υγεία και οι στόχοι να επιτευχθούν με συλλογική συνεργασία για να σμίξουμε το κόσμο όπως αναφέρει ο ποιητής".

Ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού μίλησε για χρονιά γεμάτη φιλοδοξίες, έργο και με όρεξη για δουλειά θεωρώντας απαραίτητη τη συνεργασία με τους γονείς με κοινή επιθυμία για βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες της νέας χρονιάς αλλά πρόσθεσε ότι χρειάζεται συλλογική δράση λόγω της σημερινής κρίσης με πρόθεση για ένα καλύτερο κόσμο...


ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Αγιασμός με ευχές για την νέα χρονιά ξεκίνησε το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας παρουσία του νέου Διευθυντή κ. Ρούσση, του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κόλλια, του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Μπασδάνη και φορέων. Μετά την τελετή ο σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Γιάννης Μερκούρης τόνισε ότι υπάρχει αξιόλογη υλικοτεχνική υποδομή στο συγκρότημα με τους καθηγητές να είναι στις θέσεις τους,ενώ στάθηκε στην φιλομάθεια των μαθητών καθώς Γυμνάσιο και Λύκειο έχουν αποδείξει ότι καταφέρνουν σημαντικές επιτυχίες στις εξετάσεις.

Η σχολική σύμβουλος κ. Μαντά ευχήθηκε στα παιδιά ότι σε μια δύσκολη εποχή που η επιβίωση σε μια κοινωνία απαιτεί σεβασμό και υπερασπίζουμε την αξιοπρέπεια και με αλληλεγγύη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Χαιρετισμό απεύθυνε στα παιδιά η πρώην Διευθύντρια κα Μάτα Μπαρτζελιώτη η οποία ευχαρίστησε τα παιδιά για την άψογη συνεργασία, ενώ ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι η πρόοδος είναι δεδομένη δίνοντας την διαβεβαίωση ότι καθημερινά θα βρίσκεται δίπλα στα παιδιά από τα οποία αντλεί δύναμη ώστε να γίνουν χρήσιμοι πολίτες στην κοινωνία μας.

Αγιασμός πραγματοποιήθηκε και στο Λύκειο Κυπαρισσίας παρουσία του Διευθυντή κ. Βαγγέλη Αντωνόπουλου και αυτοδιοικητικών παραγόντων μαζί με τους καθηγητές τον οποίο τέλεσε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος ενώ την ευαγγελική περικοπή διάβασε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας. Όπως διαβεβαίωσε ο Διευθυντής του σχολείου τα βιβλία ήταν στη θέση τους πριν από ένα μήνα με την διανομή τους να ολοκληρώνεται αυθημερόν ενώ δεν παρατηρήθηκαν ελλείψεις σε ότι αφορά τις οργανικές θέσεις καθώς από νωρίς το σχολείο είχε φροντίσει για την ομαλή λειτουργία του.


Πηγή : radio 936