Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Εκκίνηση για το πανηγύρι στην Ευαγελίστρια- Σταδιακά καλύπτονται οι...παράγκες

ΜΟΝΟ οι 135 από τις 200 συνολικά θέσεις κληρώθηκαν πρόσφατα στο Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΊΑΣ για την χωροθέτηση των πάγκων στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας. Ωστόσο η πλήρωση των θέσεων γίνεται σταδιακά καθώς καθημερινά έρχονται έμποροι από διάφορες περιοχές ζητώντας τις περσινές θέσεις τους....οπότε η ζήτηση αναμένεται να καλυφθεί. Ελπίζουμε μόνο να μην υπάρξουν παράνομοι ή μισθωμένες θέσεις χωρίς πρόγραμμα τονίζουν αρμόδιες πηγές.

Την Τρίτη ξεκινά πάντως η μεγάλη εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσίας που θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα και η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την ευκαιρία του εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Εμποροι, μικροπωλητές αλλά και πλήθος από ψησταριές είναι σε πλήρη ανάπτυξη στους δρόμους γύρω από τον ναό της Ευαγγελίστριας.

Οσον αφορά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, την Παρασκευή το απόγευμα στον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας θα τελεστεί πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου. Ανήμερα στην γιορτή θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία στην οποία θα χοροστατήσει ο κ. Χρυσόστομος, μετά το πέρας της οποίας θα γίνει λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους γύρω από τον ιερό ναό συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου, του ιερού κλήρου και των πιστών.


Πηγή : kyparissiotis