Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ο μεσσηνιακής καταγωγής «μάγος» της ψηφιακής τεχνολογίας που έβαλε «τα γυαλιά» στην Apple

Ένας Έλληνας της Μελβούρνης, καταγόμενος από το Μελιγαλά Μεσσηνίας από την πλευρά του πατέρα του και την Ξάνθη από την πλευρά της μητέρας του, ο οποίος ζει στο Σαν Φρανσίσκο, κατάφερε να κάνει αυτό που απέτυχε να κάνει η ίδια η Apple: να μετατρέψει το iPhone 5 σε μια πλήρη φωτογραφική μηχανή που μπορεί να τραβήξει 20 ψηφιακές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μέσα σε ένα δευτερόλεπτο! Πρόκειται για τον 35χρονο Γιάννη Παπανδριόπουλο, ο οποίος ασχολείται με την ψηφιακή τεχνολογία από δώδεκα ετών, έχει κερδίσει επαίνους από την τεχνολογική κοινότητα και έχει τραβήξει την προσοχή γιγαντιαίων εταιρειών της ψηφιακής τεχνολογίας που επιθυμούν να αγοράσουν την εταιρεία του. Μάλιστα, η εφεύρεσή του βρίσκεται στην πρώτη θέση των επί πληρωμή εφαρμογών στο App Store της Apple και έχει πουλήσει δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα, ενώ λόγω της δημοφιλίας της, η εφαρμογή έχει πέσει θύμα πειρατείας.

Ο Παπανδριόπουλος ξεκίνησε την έρευνα και την ανάπτυξη της εφαρμογής SnappyCam Pro πριν από περίπου δυόμισι χρόνια. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε στην εταιρεία ASSIA του «πατέρα του DSL», John Cioffi, όπου ασχολήθηκε με την ανεύρεση τρόπων για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης στο δίκτυο DSL, ενώ δημιούργησε και έναν αλγόριθμο για τη μείωση των ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών που επιβραδύνουν τις συνδέσεις ADSL. Κατάφερε να κατοχυρώσει τη διδακτορική του εργασία στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και την πούλησε στην Ericsson με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου έναντι αγνώστου ποσού. Όταν πήρε την άδεια να εγκατασταθεί μόνιμα στις ΗΠΑ, εγκατέλειψε την ASSIA και μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο, όπου διαμένει σήμερα, ιδρύοντας τη δική του εταιρεία με την επωνυμία SnappyLabs.

Ο Παπανδριόπουλος άρχισε να στρέφει την προσοχή του στη βελτιστοποίηση της κάμερας του iPhone, καθώς ανακάλυψε πως δε χρησιμοποιείται στο έπακρο των δυνατοτήτων της από την Apple και τους developers που αναπτύσσουν σχετικές εφαρμογές. Έτσι, λοιπόν, δημιούργησε την εφαρμογή SnappyCam Pro, η οποία μπορεί να τραβήξει 20 συνεχόμενες φωτογραφίες των 8 Megapixel σε ένα μόλις δευτερόλεπτο. Ο ίδιος ελπίζει πως σύντομα θα είναι σε θέση να ενσωματώσει στην εφαρμογή και τη δυνατότητα διαμοιρασμού των φωτογραφιών στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα.

www.enet.gr


Πηγή : tharros news