Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Εξορμήσεις ζωής στην Νέδα από φορείς και οργανώσεις

Φέτος ο καιρός μας έκανε το χατίρι! Μετά την περυσινή αναβολή της εξόρμησης στη Νέδα λόγω βροχών, πραγματοποιήθηκε επιτέλους η διήμερη διάσχισή της, που την περίμεναν όλοι με ανυπομονησία! Η Νέδα, με τους όμορφους γεωλογικούς σχηματισμούς της, είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει κάθε φυσιολάτρης! Αναχωρήσαμε 28 πεζοπόροι στις 15.00 του Σαββάτου από Τρίπολη και φτάσαμε με λεωφορείο στο χωριό Κούβελα Μεσσηνίας στις 17.15!

Από εκεί, μέσω του οικισμού Μαυρομάτι, καταλήξαμε στο Πετρογέφυρο, όπου και κατασκηνώσαμε σε σημείο κατάφυτο από πλατάνια! Εκεί ήρθαν με αγροτικό οι σκηνές, οι προμήθειες φαγητού και ο λοιπός εξοπλισμός! Αφού τακτοποιηθήκαμε, άναψε η φωτιά και το γλέντι! Σύντομα, την ησυχία της νύχτας διαδέχτηκαν τραγούδια υπό τη συνοδεία της κιθάρας του Χρήστου! Το γλέντι διήρκησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες! Κοιμηθήκαμε συνοδευόμενη από τον κελαριστό ήχο του ποταμιού! Εγερτήριο μετά τις 08.00! Πρωινό με φρεσκοκομμένα φρούτα (που φρόντισε να μας φέρει ο Νίκος από το διπλανό χωριό), ξεστήνουμε τις σκηνές και σιγά – σιγά ετοιμαζόμαστε να απολαύσουμε το φαράγγι!

Η πορεία μέσα στο κατάφυτο τοπίο από ιτιές και πλατάνια, περιελάμβανε και κολύμπι σε αρκετά σημεία! Έπειτα από έξι ώρες πορείας φτάσαμε στις δύο βάθρες, όπου και βουτήξαμε στα κρυστάλλινα δροσερά νερά της μεγάλης βάθρας, δίπλα από τον καταρράκτη.

Κάποιοι τολμηροί ωστόσο, προτίμησαν να διασχίσουν τη σήραγγα, η ομορφιά της οποίας ήταν μοναδική! Εντυπωσιακά ήταν και τα παιχνιδίσματα του φωτός με τα νερά του ποταμού, που συνέθεταν ένα μοναδικό σκηνικό με χρώματα και αντικατοπτρισμούς στην άλλη άκρη του στομίου!

Αφού κατευχαριστηθήκαμε τα δροσερά νερά της Νέδας και αφού φυσικά στεγνώσαμε, ανεβήκαμε με αγροτικά προς το χωριό Πλατάνα όπου γευματίσαμε πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής! Επόμενο ραντεβού του συλλόγου μας, την Τετάρτη στις 25/09 στην Ανάληψη!!


Πηγή : kyparissiotis