Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Τουριστική επένδυση 50 εκατ. ευρώ στην Ηλεία

Το master plan για μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη χώρα έχει ήδη ετοιμάσει η Dolphin Capital Investors για την περιοχή των Δουνεΐκων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιγράφονται στο σχέδιο, πρόκειται για την κατασκευή και λειτουργία τουριστικής εγκατάστασης ξενοδοχείου κλασικού τύπου κατηγορίας 5* (αστέρων) δυναμικότητας 1.100 κλινών σε γήπεδο επιφανείας 186,350,64 τ.μ. καθώς και τη δημιουργία σύνθετων παραθεριστικών κατοικιών στα πρότυπα τουριστικών παραδείσων σε νησιά της Ιβηρικής χερσονήσου.

Το ύψος της επένδυσης, όπως αποκάλυψε στο Patrisnews.com ο Σύμβουλος Διοίκησης της Dolphin κ Δημήτρης Νταλλής θα αγγίξει τα 50 εκατ. ευρώ! Είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της εταιρείας μιλά για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στην περιοχή η οποία θα είχε ξεκινήσει εάν δεν υπήρχε η αγκύλωση της ελληνικής γραφειοκρατίας. Πρέπει να τονιστεί ότι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Dolphin Capital Partners είναι ο Μίλτος Καμπουρίδης. Η DCP είναι επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2004, με εξειδίκευση σε επενδύσεις ακίνητης περιουσίας.

Το «τρέχουν» το έργο Οι διαδικασίες για την τουριστική επένδυση στην Ηλεία το τελευταίο διάστημα έχουν τρέξει με γοργούς ρυθμούς από τη Zoniro Greece όπου στην Ελλάδα έχει ήδη εννέα έργα σε εξέλιξη. Το πλάνο της ανάπτυξης των έργων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Zoniro Greece με όλα τα στοιχεία της τουριστικής εγκατάστασης.

H Ζοniro είναι η παγκόσμια πλατφόρμα πολυτελούς ανάπτυξης της εταιρίας Dolphin Capital Investors (Dolphin), σε Νοτιοανατολική Μεσόγειο και Αμερική, η οποία δημιουργεί πολυτελή θέρετρα με τουριστική κατοικία, σε πανέμορφες τοποθεσίες. Το όραμά της είναι να δημιουργεί μοναδικούς, σύγχρονους προορισμούς, υψηλής ποιότητας, με την υπογραφή των καλύτερων αρχιτεκτόνων και διαχειριστών παγκοσμίως. Η Zoniro έχει ενταχθεί στις διεθνείς τοπικές αναπτυξιακές ομάδες της Dolphin και διαθέτει γραφεία στην Ελλάδα, τη Δομινικανή Δημοκρατία και το Παναμά.

Άλλα έργα στην χώρα

Το Porto Heli Collection (www.portohelicollection.com) στην Ερμιονίδα Αργολίδας, η οποία έχει εξελιχθεί σε έναν διεθνή προορισμό πολυτελείας, γνωστό και ως η «Ελληνική Ριβιέρα», είναι το πρωταρχικό έργο μας στην Ελλάδα. Το ξενοδοχείο Amanzoe (www.amanzoe.com), υπό τη διαχείριση της αλυσίδας Amanresorts (www.amanresorts.com), αποτελεί την πρώτη φάση του εν λόγω έργου, και άνοιξε τις πύλες του το καλοκαίρι του 2012, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή Τύπο και τους επισκέπτες. Πρόκειται για το πρώτο ξενοδοχείο Aman με βίλες στην Ευρώπη και ίσως το καλύτερο θέρετρο στη Μεσόγειο την παρούσα στιγμή.

Γιώργος Κ.Ροζής-patrisnews


Πηγή : news messinia