Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Νερού συνέχεια. Ερωταπαντήσεις και δημοσιεύματα

Σε σημερινό δημοσιευμα της εφημερίδας Ελευθερία διαβάζουμε τα εξής: Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με την υδροδότηση του Πύργου, τα οποία τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί με αποτέλεσμα το χωριό να έχει νερό μόνο λίγες ώρες την ημέρα. Τα προβλήματα σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης Τέλλος Άγρας, Καλλίνικο Κυριακουλοπουλο έχουν να κάνουν με την μείωση της παροχής του νερού απο τις πηγές στο Αλικοντούζι. Λόγω της μείωσης του νερού, τόνισε, δεν υπάρχει η απαραίτητη πίεση έτσι ώστε το νερό να φτάνει στο χωριό. Παρατήρησε ωστόσο πως στο ΦΕΚ για την κατανομή του νερού στις κοινότητες προβλέπεται ο Σύνδεσμος να τροφοδοτεί τον Πύργο με περισσότερα κυβικά όλο το καλοκαίρι και ποτέ κάτω απο 220 κυβικά, αφού οι ανάγκες είναι αυξημένες. Σχετικά με την μείωση της παροχής νερού απο τις πηγές αυτό τόνισε ότι συμβαίνει πάντα τέτοια εποχή, ενώ φέτος υπάρχει και παρατεταμένη ανομβρία που δυσχεραίνει την κατάσταση. Ακόμη επισήμανε πως η παροχή νερού θα ελαττωθεί σε όλες τις κοινότητες που υδροδοτούνται ώστε να υπάρχει μια ισονομία στην κατανομή.

Σήμερα επίσης διαβάσαμε στο gargalianoionline.gr μία χθεσινο βραδυνή απάντηση σε δημοσιευμα;;;; , όπως χαρακτηριστικά αναφέρει,χωρίς να λέει πιο δημοσίευμα, του κ. Κυριακουλόπουλου για το ίδιο θεμα: Λόγω της ανομβρίας που παρουσιάζεται τους τελευταίους μήνες, έχει μειωθεί σημαντικά η ποσότητα του νερού από τις πηγές του Αλικοντουζίου. Αυτό, σε συνδυασμό με το υψόμετρο της τοπικής κοινότητας του Πύργου έχει σαν αποτέλεσμα η πίεση του νερού να μην είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει επαρκώς το δίκτυο υδροδότησης. Ο κανονισμός λειτουργίας του Συνδέσμου προβλέπει για τον Πύργο να υδροδοτείται με βοηθητική παροχή 175 κυβικά το 24ωρο. Από τον μήνα Μάρτιο που έχω αναλάβει ο Πύργος υδροδοτείται από 220 κυβικά έως 350 κυβικά το 24ωρο! θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υφίστανται, κάναμε και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου να υπάρχει συνεχόμενη υδροδότηση».

Με τιμή
Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος

Σε εμάς και στη σελίδα μας στο Facebook είχαμε την εξής ανταλλαγή σχολίων για την χθεσινή ανάρτησή μας με τίτλο: Εδω και χρόνια δείχνουμε τεράστια κατανόηση.. Καλ. Κυριακουλόπουλος: Να σας ενημερώσω ότι σήμερα το πρωί έχω δώσει σε δημοσιογράφο της ελευθερίας με δική μου πρωτοβουλία ενημέρωση γιατί παρουσιάζετε τις τελευταίες μέρες το πρόβλημα αυτό στην ΤΚ Πυργου , όσο για τις φήμες που ακούγονται έχω να σας δηλώσω πως μόνο φήμες είναι γιατί καμία άλλη υδρευομενη κοινότητα του Συνδέσμου δεν έχει πρόβλημα υδροδοτήσης κ αυτό μπορείτε εύκολα να το διαπιστώσετε. Απο την πλευρά μου θέλω να ζητήσω συγνώμη απο τους πολίτες αλλα βάση του κανονισμού να γνωρίζετε ο Πύργος υδρεύεται με βοηθητική παροχή από τον Σύνδεσμο 175 κυβικά το 24ωρο , ενώ φέτος απο τον Μάρτιο μήνα που ανέλαβα σας υδροδοτουμε απο 220 εώς και 350 κυβικά το 24ωρο Πύργος Τριφυλίας blog:

Ήδη στην ανάρτησή μας αναφέραμε ότι το πρόβλημα φέτος ήταν πολύ ηπιότερο από κάθε άλλη χρονιά. Τις τελευταίες ημέρες όμως έχει επιδεινωθεί τόσο έντονα που πραγματικά δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους κατοίκους και μας θυμίζει τα προηγούμενα ¨καλά¨ καλοκαίρια. Τα ερωτήματα όμως που γεννώνται τώρα είναι τα εξής: 1)220 εως 350 κυβικά είναι πάρα πολλά, πως είναι δυνατόν να μην φτάνουν για τις ανάγκες του 24ωρου; Μήπως το νερό δεν φτάνει στις δεξαμενές του χωριού; Δεν ξέρω, λέω. 2)Το γεγονός, ο τι μόνο το δικό μας χωριό από όλα τα άλλα που συμμετέχουν στο σύνδεσμο έχει αυτό το πρόβλημα.., δεν μας δικαιολογεί να αγανακτούμε και να αναρωτούμαστε ¨τις πταιει;¨ 3)Υπήρξαν φορές που για δύο και τρεις μέρες δεν ήρθε σταγόνα νερό στις βρύσες μας. Τόσες μέρες γιατί; Και σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις κάηκαν και πιεστικά, λόγω ότι στέγνωσαν τα βοηθητικά τεπόζιτα σπιτιών. Γνωρίζοντας ότι διαχειρίζεστε το Σύνδεσμο υπεύθυνα, όσο το επιτρέπουν τα οικονομικά του, δείχνουμε κατανόηση, αλλά δικαιολογήστε και εσείς την αγανάκτησή μας όχι μόνο φέτος αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, γιατί έχουμε τραβήξει μεγάλο κανάλι με αυτό το θέμα.

ΥΓ : Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την δημοσίευση της Ελευθερίας

Εμείς σήμερα επιμένουμε για ενημέρωση και πρόγραμμα διακοπής νερού. Για να λυθούν επιτέλους αυτά τα προβλήματα και να μην ακούμε κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια.

Καλ. Κυριακουλόπουλος:

Το δικό σας το χωριό έχει αυτό το πρόβλημα διότι σας έβαλαν στο Σύνδεσμο με βοηθητική παροχή κ την κάνατε αποκλειστική με το έτσι θέλω , μην ποτίζετε περιβόλια για να σας φτάνει το νερό κ αν δεν με πιστεύεται ελάτε να πάμε να σας δείξω κ τις μετρήσεις τα περιβόλια φιλικά Καλλίνικος κ ο σύνδεσμος είναι υπεύθυνος μέχρι να φτάσει το νερό στην δεξαμενή από την δεξαμενή κ μετά δεν έχουμε καμία ευθύνη , σας δίνω πόλη περισσότερο νερό από όσο πρέπει να παίρνετε γιατί κατανοώ το πρόβλημα .

Πύργος Τριφυλίας blog

Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι μας έκανε χάρη ο Σύνδεσμος που μας δίνει νερό; Και αν έχουμε κάνει κατάχρηση της παροχής, γιατί δεν βάζετε τα πράγματα στη θέση τους; Αυτή η φράση ¨ την κάνατε αποκλειστική με το έτσι θέλω¨ δεν έπρεπε να ειπωθεί γιατί ότι έγινε, έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Συνδέσμου, γιατί Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι ο Πύργος είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου και κάποτε είχε και το Βάλτο για την υδροδότηση του. Σήμερα που ο Βάλτος είναι καθαρός καρκίνος, εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να τον πιούμε; Θα έρθει ο Παναγιωτακόπουλος από τους Γαργαλιάνους να μετρήσει και θα έχουμε νέες ημέρες δόξας. Αν το πρόβλημα είναι τα περιβόλια όπως λέτε γιατί παρουσιάστηκε το πρόβλημα στο τέλος του καλοκαιριού, που μας δίνετε και περισσότερο νερό και δεν το είχαμε τον Ιούλιο που είχαν ήδη φυτευτεί τα περιβόλια. Και μόνο οι Πυργιώτες έχουν περιβόλια από όλα τα άλλα χωριά του Συνδέσμου; Γιατί να ταλαιπωρούνται μόνο αυτοί; Κανονικά δεν πρέπει να ταλαιπωριέται κανείς.-

Τέλος, ρουσφέτια και κουβαρνταλίκια στα αυτονόητα δεν θέλουμε. Θα ήταν καλύτερο να πείτε ότι το πρόβλημα της ύδρευσης έχει αλλού τα αίτιά του και όχι στα περιβόλια του Πύργου. Που στο κάτω κάτω πέντε γεροντάκια τα έχουν και το νερό που χαλάνε σε σχέση με το νερό που έρχεται ( όπως λέτε) είναι ελάχιστο. Τελικά δικαιώνεται ο κ. Δεληγιάννης που είχε το πολιτικό θάρρος να πεί τα πράγματα με το όνομα τους.

Φιλικά οι Πυργιώτες
οι καταχραστές του νερού


Πηγή : pyrgos trifylias