Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ηλεκτρονικό περιοδικό δημιούργησαν στη Μεσσήνη μαθητές της σχολής «Αλγόριθμος»

Το περιοδικό «Όχθη» δημιουργήθηκε από ομάδα μαθητών της σχολής πληροφορικής «Αλγόριθμος» στη πόλη της Μεσσήνης. Η ηλεκτρονική του διεύθυνση είναι www.oxthimag.blogspot.gr και η ονομασία του προκύπτει από την οικιστική ιδιαιτερότητα της πόλης όπου ζουν καθώς η Μεσσήνη είναι χτισμένη στις όχθες του Πάμισου ποταμού. Πρόκειται για το πρώτο ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που θα ανανεώνει την ύλη του, σύμφωνα μ ε τους συντάκτες του «κάθε τέλος εποχής». Στο πρώτο τεύχος φιλοξενείται η συνέντευξη ενός καινούργιου συγκροτήματος από νέους της Μεσσήνης τους “Failsafe”.

Πρόκειται για ένα νεανικό συγκρότημα, με ρίζες τη Μεσσήνη και με πολλές προοπτικές, καθώς πρόσφατα δημιούργησαν και βιντεοκλίπ. Τη πολιτιστική ταυτότητα της Μεσσήνης, τους ανθρώπους που διακρίθηκαν και διακρίνονται στις τέχνες με καταγωγή από τη Μεσσήνη, αναδεικνύει στο αφιέρωμα με τίτλο «Μεσσήνη πόλη να ζεις» η συντακτική ομάδα της «Όχθης». Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού στις ιστοσελίδες που δημιούργησαν φέτος μαθητές για τα χωριά που ζουν ή παραθερίζουν και ανήκουν στο Δήμο Μεσσήνης.

Στο πρώτο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού ξεκινά και το οδοιπορικό στα αξιοθέατα του διευρυμένου Δήμου Μεσσήνης. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό με αρκετές συνέχειες και έχει το γενικό τίτλο «Γίνε περιηγητής στο Δήμο σου». Στόχος είναι η ενημέρωση για γνωστά και άγνωστα αξιοθέατα της Μεσσήνης όπου μπορούν να αποτελέσουν την αφορμή για εκδρομή γνώση και περιήγηση όπως η Μονή Αγίας Σαμαρίνας και το Ανδρομονάστηρο στα οποία γίνεται αναφορά στο πρώτο μέρος. Για τους στόχους τους οι δημιουργοί του περιοδικού αναφέρουν:

«Εκεί στην όχθη του Πάμισου εκεί που απλώνεται η μικρή πολιτεία της Μεσσήνης, υπάρχουν άνθρωποι με οράματα, ελπίδες και στοχασμό. Τα έργα τους και τις προσπάθειες του επιθυμούμε να αναδείξουμε». Το συντονισμό της ομάδας των μαθητών που σχεδίασε την «’Οχθη» είχε ο διευθυντής της σχολής Γιάννης Λάσκαρης.


Πηγή : messinia portal