Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Όαση πολιτισμού η έκθεση μαθητών του εικαστικού εργαστηρίου Τριφυλίας στη Κυπαρισσία

ΜΕ επισημότητα παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου Τριφυλίας στη Κυπαρισσία με έργα που θα εκτίθεται ως τις 5 Οκτωβρίου.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας για την δεύτερη έκθεση των μαθητών τόνισε ότι "αποτελεί συλλογική δουλειά ενώ ο Δήμος συνεχίζει την πρωτοβουλία δράσης του εργαστηρίου" συγχαίροντας τους αρωγούς της παρουσίας όπως τον δάσκαλο κ. Ζαχαρίου. Φέτος εγγράφηκαν 35 νέοι μαθητές και 20 ενήλικες με τη προσπάθεια να διευρύνεται ενώ τόνισε ότι "στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η ψυχή μας δεν θα στεγνώσει από πολιτισμό ενώ επίκειται το 10ήμερο Τριφυλιακής λογοτεχνίας".

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης κα Βιβή Παντελάκη είπε ότι "το εργαστήρι βρίσκεται σε ένα τόπο αυθεντικής πολιτιστικής παραγωγής της Τριφυλίας για το οποίο παράγει πολιτισμό σε όλα τα επίπεδα μετουσιώνοντας την δράση του σε όλη τη κοινωνία" ενώ για την έκθεση πρόσθεσε ότι θα είναι ανοικτή ως την Παρασκευή με έργα κεραμικής, αγιογραφίας, ζωγραφικής ενώ εξήρε το έξοχο έργο του δάσκαλου Νίκου Ζαχαρίου ο οποίος είναι η ψυχή της όασης πολιτισμού και ο οποίος πολλές φορές εργάζεται εθελοντικά πέρα από τις πρωτοβουλίες του...


ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ

Για το Εργαστήριο αναφέρθηκε ο Γιώργος Σαμπαζιώτης που δημιουργήθηκε επι των ημερών του με ταξίδι τα έργα των μαθητών αλλά και στην εμμονή να διατηρηθεί η παρουσία της τέχνης στο τόπο μας. Ο Υπεύθυνος του εργαστηρίου Νίκος Ζαχαρίου υπογράμμισε ότι η έκθεση ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των δημιουργών της ενώ ευχαρίστησε τους μαθητές για την προσπάθειά τους, ενώ φέτος διδάσκεται σχέδιο, ζωγραφική με χρώμα, αγιογραφίες, κεραμική και θα ακολουθήσουν νέες τεχνικές όπως χαρακτική. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών ως ενήλικες ενώ το μάθημα γίνεται σε βάθος με απόκτηση δεξιοτήτων και εμβάθυνσης για την πινελιά των μαθητών στα έργα τους.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : radio 936