Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ανέτοιμοι οι έμποροι για το πόσες Κυριακές θα είναι ανοικτά τα καταστήματα στην Μεσσηνία

ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ παρουσιάστηκαν οι εκπρόσωποι των εμπορικών Συλλόγων στην Μεσσηνία που μετείχαν στην σύσκεψη στο Διοικητήριο για να καταθέσουν προτάσεις το πόσες Κυριακές θα μένουν ανοικτά τα καταστήματα, σύμφωνα με τον νόμο που προβλέπει υποχρεωτικό άνοιγμα για 7 Κυριακές και προαιρετικό μέχρι 52. Στην σύσκεψη, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, μετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης, ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών Θεόδωρος Μπαζίγος, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Μεσσήνης, Κυπαρισσίας και Μεθώνης καθώς και ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Πύλου.

Όπως είπε ο Παναγιώτης Αλευράς, είναι η δεύτερη συνάντηση που πραγματοποίησαν και περιμένει τις προτάσεις τους για να συνθέσει την οριστική πρόταση των εμπόρων του Νομού, όπως έχει υποχρέωση από τον νόμο, μέχρι τις 8 Νοεμβρίου. Σημείωσε πως το μέτρο δίνει το δικαίωμα κάθε περιοχή να κάνει την δική της επιλογή. Οι έμποροι όχι μόνον δεν έχουν συνεννοηθεί με τα μέλη τους, αλλά φάνηκε να αγνοούν και τον νόμο και ζητούσαν διευκρινίσεις από τον διευθυντή Ανάπτυξης της Π. Ε. Μεσσηνίας. Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψηλάκη, επέμεινε να ανοίγουν τα μαγαζιά δύο φορές τον χρόνο, ενώ ο νόμος προβλέπει υποχρεωτικά 7 Κυριακές εργάσιμες.

Ενώ κανείς από τους εκπροσώπους δεν έχει συνεννοηθεί με τα μέλη του, ούτε για περιοχές που χαρακτηρίζονται τουριστικές και έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν να ισχύσει το μέτρο μόνον κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου. Αποτέλεσμα είναι ότι αποφασίστηκε να γίνει νέα συνάντηση, με την ευχή η συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη.


Πηγή : kyparissiotis