Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ο Δήμος Μεσσήνης εξοικονομεί ενέργεια

Ο Δήμος Μεσσήνης είναι ο πρώτος δήμος της Μεσσηνίας που υπέγραψε το σύμφωνο των δημάρχων με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και μείωσης των εκπομπών ρύπων -και συγκεκριμένα του διοξειδίου του άνθρακα (CO2)- κατά 20% έως το 2020.

Αυτό επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης, με αφορμή την ομόφωνη έγκριση -από το Δημοτικό Συμβούλιο- του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας για τον καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης και την προσχώρηση στο Σύμφωνο των Δημάρχων της Ευρώπης.

Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα υποβληθεί στον αντίστοιχο διαδικτυακό ιστότοπο του Συμφώνου των Δημάρχων για περαιτέρω έγκριση. Προβλέπει δε ενδεικτικά τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν στο Δήμο Μεσσήνης και τα οποία θα οδηγήσουν σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ενώ για την εκπόνησή του -αναφέρεται στην ανακοίνωση- “λήφθηκε υπόψη η απογραφή των εκπομπών αναφοράς CO2, που οφείλονται τόσο σε δημόσιες όσο και ιδιωτικές δραστηριότητες εντός των ορίων του δήμου. Συλλέχθηκαν στοιχεία των ενεργειακών καταναλώσεων για τα δημόσια κτήρια, τον δημοτικό φωτισμό, τις δημόσιες και ιδιωτικές μεταφορές, καθώς και τον οικιακό και τριτογενή τομέα με έτος αναφοράς το 2012.

Το σχέδιο δράσης, μετά την έγκρισή του και από την Ευρώπη, αποτελεί για το Δήμο Μεσσήνης ένα εργαλείο εξεύρεσης χρηματοδοτήσεων από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα για την υλοποίηση των δράσεων που προβλέπει”, καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή : eleutheria online