Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Οι ερωτήσεις η αφορμή, τα αξιώματα η αιτία στην κόντρα στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Σκληρή κόντρα και φραστική αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους σημειώθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας μεταξύ του προέδρου του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Ζαχαρία Κανελλόπουλου και του πρώην αντιδημάρχου και εντεταλμένου Παιδείας, Γιάννη Μερκούρη! Ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος επιτέθηκε αφήνοντας αιχμές και υπονοούμενα για τη στάση του Γιάννη Μερκούρη, που έθεσε, κατά την προ ημερήσιας διάταξης διαδικασία, σειρά ερωτημάτων για διάφορα θέματα, κάτι που πράττει σε κάθε συνεδρίαση, ενημερώνοντας το Σώμα και ζητώντας απαντήσεις από δήμαρχο και αντιδημάρχους. Η καθυστέρηση έναρξης της συζήτησης της ημερήσιας διάταξης ενόχλησε τον Ζαχαρία Κανελλόπουλο, που, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Μπασδάνη, είπε: «Τι θα γίνει μ’ αυτή τη διαδικασία; Τι θα γίνει μ’ αυτή τη διαδικασία; Έχω κι εγώ να πω δέκα θέματα, να τα πω; («Βεβαίως», ακούγεται να του λέει εκτός μικροφώνου ο Θανάσης Πετρόπουλος).

Γιατί δε γίνεται αυτό στο τέλος, κύριε πρόεδρε; Έχουμε εδώ ημερήσια διάταξη με δεκαπέντε θέματα. Στο τέλος, όποιος θέλει, ας καθίσει να πει οτιδήποτε! Τι είναι αυτό το πράγμα;». Απαντώντας ο πρόεδρος του Σώματος, ανέφερε: «Κύριε Κανελλόπουλε, ο κανονισμός προβλέπει σε επίπεδο ενημέρωσης, στην αρχή της συνεδρίασης, να μπαίνουν κάποια θέματα», με τον κ. Κανελλόπουλο να αντιτείνει: «Το έχουμε καταστρατηγήσει πάρα πολύ αυτό, κύριε πρόεδρε!». Ο δε πρόεδρος σε χαλαρό ύφος τού είπε: «Ε, τι να κάνουμε τώρα;». Στη συνέχεια υπήρξε φραστικό επεισόδιο εκτός μικροφώνου μεταξύ του Γιάννη Μερκούρη και του Ζαχαρία Κανελλόπουλου. Μεταξύ των άλλων που δεν ακούστηκαν πολύ δυνατά, ο κ. Κανελλόπουλος οργισμένος είπε στον κ. Μερκούρη: «Δύο χρόνια, ως αντιδήμαρχος, δεν είχατε πει τίποτα! Τίποτα δεν είχατε πει.

Τώρα τα θυμηθήκατε όλα;» και εκείνος απάντησε σε έντονο ύφος: «Τα έλεγα, για όλα τα θέματα». Στο σημείο παρενέβη «πυροσβεστικά και συναινετικά», όπως πολλές φορές πράττει, ο Σωτήρης Μπακούρος, από την αντιπολίτευση. Απευθυνόμενος στον κ. Κανελλόπουλο, του είπε: «Έλα, Ζαχαρία, μην το προχωράς», αλλά η λεκτική αντιπαράθεση συνεχίστηκε και μάταια ο πρόεδρος έκανε εκκλήσεις να πέσουν οι τόνοι και να συνεχιστεί η συνεδρίαση. Ο κ. Κανελλόπουλος επαναλάμβανε «τώρα τα θυμηθήκατε όλα» και ο κ. Μερκούρης απαντούσε: «Τα έλεγα, για όλα τα θέματα, σε παρακαλώ πολύ!». Ακολούθως ζήτησε επί προσωπικού το λόγο ο Γιάννης Μερκούρης, αλλά ο πρόεδρος, ενώ συνεχιζόταν η κόντρα των δύο συμβούλων, είπε:

«Κανείς δεν έχει το λόγο», με τον κ. Μερκούρη να αντεπιτίθεται στον κ. Κανελλόπουλο λέγοντας: «Δεν απαίτησα ποτέ από κανέναν να πάω κάπου, όπως απαιτούσες εσύ, όπως απαιτούσες και για αντιδήμαρχος! Θα πρέπει να ντρέπεσαι!». Μετά από παρέμβαση του προέδρου του Σώματος, που είπε ότι «η συζήτηση εδώ γίνεται με όρους και προϋποθέσεις, οι οποίοι προκύπτουν μέσα απ' τον κανονισμό, επιτέλους!», η κόντρα έληξε. Και μπορεί η κόντρα να έληξε σε εκείνο το σημείο στην προχθεσινή συνεδρίαση, ωστόσο φανερώνει το εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό της συμπολίτευσης και τις σφοδρές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ των δημοτικών συμβούλων. Αντιπαραθέσεις που ως αφορμή έχουν διάφορα θέματα ή και διαδικαστικά ζητήματα, αλλά ουσιαστικά οι αιτίες αυτών έχουν να κάνουν με τις θέσεις και τα αξιώματα!


Πηγή : tharros news