Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι μαθητές με τα πλαστά 20ευρα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι τέσσερις νεαροί (ένας 19χρονος και τρεις 17χρονοι) που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα για παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.

Ο 19χρονος φαίνεται πως παραδέχθηκε ότι τύπωνε με τον υπολογιστή του τα πλαστά 20ευρα και τα έδινε στους ανήλικους, οι οποίοι και τα διέθεταν. Πάντως, σε βάρος του εκκρεμεί και άλλη σχετική δικογραφία, αφού πριν από μερικούς μήνες είχε κατηγορηθεί για πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ στην Κυπαρισσία.

Μετά την απολογία τους, ανακριτής και εισαγγελέας άφησαν και τους τέσσερις νεαρούς ελεύθερους, με τον όρο να εμφανίζονται μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, αλλά και με την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο συνήγορος ενός εκ των τριών 17χρονων, Παναγιώτης Τσίγγανος, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας τόνισε: «Τα παιδιά ειλικρινώς μετάνιωσαν για το ατόπημα αυτό. Συνειδητοποίησαν πλήρως τις συνέπειες και ζητούν την επιείκεια της Δικαιοσύνης».


Πηγή : tharros news