Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Κλειδί για έξοδο από την κρίση για την Ελλάδα η καινοτομία σύμφωνα με τον πρόεδρο της Google

Ο παράγοντας-κλειδί για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να βγει η Ελλάδα από την κρίση, θα είναι η τεχνολογική καινοτομία, τόνισε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google Έρικ Σμιτ. Ο κορυφαίος Αμερικανός μάνατζερ μίλησε απόψε στο Μέγαρο Μουσικής ενώπιον πολυπληθούς κοινού με θέμα «Η Τεχνολογία ως έναυσμα για την ανάπτυξη», και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα, ιδίως των νέων.

«Η κρίση είναι ευκαιρία για να βρείτε νέους τρόπους και μέσα ανάπτυξης» είπε και υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να καταλάβουν οι Έλληνες τον κομβικό ρόλο των καινοτομιών, οι οποίες, σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελούν τον μοχλό και την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης.

«Για την Ελλάδα τα δυσάρεστα είναι πίσω της και τα καλά είναι μπροστά της» εκτίμησε ο κ. Σμιτ και κάλεσε τη χώρα μας «να γίνει μια Μέκκα υψηλής καινοτομίας». Επεσήμανε με αισιόδοξο πνεύμα ότι «κάθε κρίση δημιουργεί μια ευκαιρία» και κάλεσε την Ελλάδα να τολμήσει «να εκτεθεί στον παγκόσμιο ανταγωνισμό», δημιουργώντας κέντρα καινοτομίας και νέες ευκαιρίες απασχόλησης μέσα από τη στενή συνεργασία κράτους, επιχειρήσεων και μεγάλων πανεπιστημίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, η Google «θα βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού». Αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή η ανάπτυξη της εταιρείας του στην Ελλάδα εμφανίζει έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς στην Ευρώπη, δήλωσε ότι «σκεπτόμαστε τι θα κάνουμε στο μέλλον», ενώ επεσήμανε πως ένας λόγος του ταξιδιού του στη χώρα μας ήταν για να σχηματίσει προσωπική άποψη για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του αμερικανικού κολοσσού δήλωσε εντυπωσιασμένος τόσο από τον αριθμό των ταλέντων που έχει η Ελλάδα, όσο και για την ανθεκτικότητα των Ελλήνων μπροστά στην κρίση. Αφού ανέφερε ότι οι Έλληνες έχουν εφεύρει πολλά πράγματα στην ιστορία, μεταξύ των οποίων τη Δημοκρατία, εξέφρασε το «σεβασμό» του απέναντι στον ελληνικό λαό για όσα έχει περάσει λόγω της κρίσης και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω πώς θα είχαμε αντιδράσει στις ΗΠΑ, αν μας είχε συμβεί κάτι ανάλογο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή : eleutheria online