Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Το απόγευμα η έναρξη του 2ου Αντιρατσιστικού - Αντιφασιστικού Φεστιβάλ

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Μετά τις 6.00 το απόγευμα ξεκινά το 2ο Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 20 φορείς της περιοχής. Ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που αποσκοπεί στο να παρακινήσει σε αγώνα τους εργαζόμενους ενάντια σε κάθε ρατσισμό, στο ναζισμό αλλά και στις πολιτικές που τους εκτρέφουν.

Το φεστιβάλ ξεκινάει το απόγευμα στο Πάρκο του Λιμενικού με τη συζήτηση «Αλήθειες και ψέματα για μετανάστες και πρόσφυγες (στην Ελλάδα του μνημονίου και της νεοναζιστικής τρομοκρατίας, από τη Μανωλάδα στο φιάσκο του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου)». Ομιλητές θα είναι οι: Ιράτς Ναχμπάκ (από το Στέκι Μεταναστών Αθήνας), Θανάσης Καμπαγιάννης (από την κεερφα) Θανάσης Κούρακλης (από την κίνηση απελάστε το ρατσισμό) και Δημήτρης Χριστόπουλος (πανεπιστημιακός). Θα ακολουθήσουν συναυλίες με τους: Σπύρο Γραμμένο, Aprovaristas, Saltimpagoi The Band, Rita Moss, Υπεραστικοί.

Αύριο θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Η φονική Χρυσή Αυγή, όπλο του συστήματος, ενάντια στο λαό και τα δημοκρατικά δικαιώματα (οι ευθύνες της εξουσίας και η διέξοδος)». Θα μιλήσουν οι: Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος, Infowar Xstefanou), Νάσος Μπάρτζος (γενικό συμβούλιο ΠΟΕΣΥ, Ertopen), Σταύρος Κωνσταντακόπουλος (πανεπιστημικός) και Νίκος Γιαννόπουλος (Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, dictio.org). Θα ακολουθήσουν συναυλίες με τους: Mc Yinka, Juke box, Πάνο Χαραλαμπόπουλο (Λυμένοι Ζυγοί) και TheKARAMAOVproject.

Επίσης, θα λειτουργήσουν, και τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ, έκθεση φωτογραφίας, εργαστήρι και έκθεση ζωγραφικής και παραμυθιού με θέμα τον αντιφασισμό, ενώ θα γίνουν προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ.

Οι φορείς και συλλογικότητες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Φεστιβάλ είναι:

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, Α’ ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΠΑΜΜΕΣΗΝΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΕ, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΣΥΝ ΕΝΑ, ΜΕΘ, ΟΚΥΤΟΠΟ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΣΚΗΝΗ, ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΣΥΦΑΜΕΑ, ΠΕΚΠΕΕ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ, ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Πηγή : kalamata journal