Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ούτε τον Σωκράτη Μάλαμα άκουσαν ούτε πήραν όλοι πίσω τα λεφτά τους!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

«Που ‘ναι τα μάτια σου να δουν/ αυτό το δειλινό/ πού ‘ναι τα χέρια σου/ ν’ αγγίξουνε τον ουρανό»… Το κοινό της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής όχι μόνο δεν άκουσε τα τραγούδια του Σωκράτη Μάλαμα αλλά έπεσε και θύμα, ας το πούμε επιεικώς, ταλαιπωρίας. Μερικοί δεν έχουν πάρει ακόμη τα λεφτά τους πίσω…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η συναυλία δεν έγινε ποτέ γιατί η εταιρεία που τη διοργάνωνε όφειλε χρήματα στην εταιρεία που εκπροσωπεί τον Σωκράτη Μάλαμα από πρόσφατη συναυλία που δόθηκε σε άλλη πόλη. Την Πέμπτη το βράδυ, με την ανακοίνωση της ματαίωσης της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα στο Κάστρο της Καλαμάτας δόθηκε η διαβεβαίωση στο εξαγριωμένο κοινό ότι όλοι θα πάρουν πίσω τα λεφτά που έδωσαν για τα εισιτήρια που αγόρασαν. Πράγματι το ίδιο βράδυ εξαργυρώθηκαν τα εισιτήρια που αγοράστηκαν στο ταμείο του Κάστρου, όμως όσοι είχαν πάρει εισιτήρια από το Πνευματικό Κέντρο και από επιχείρηση που λειτουργεί στο κέντρο της πόλης, θα έπρεπε να πάνε εκεί την Παρασκευή το πρωί για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Ωστόσο πολλοί που πήγαν χθες το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο δεν πήραν πίσω χρήματα, γιατί η εκπρόσωπος της εταιρείας που είχε ανακοινώσει τη διοργάνωση της συναυλίας δεν πήγε λεφτά στους υπαλλήλους του Δήμου που εξαργύρωναν τα εισιτήρια. Κάποια στιγμή μάλιστα έγινε γνωστό ότι η συγκεκριμένη εκπρόσωπος πήγε στο Νοσοκομείο γιατί αισθάνθηκε προβλήματα. Μετά από όλα αυτά, η εταιρεία που εκπροσωπεί τον Σωκράτη Μάλαμα ανακοίνωσε ότι ο καλλιτέχνης δεν είχε αναλάβει καμία υποχρέωση, με τη υπογραφή συμφωνητικού, για να δώσει συναυλία στην Καλαμάτα! Επίσης με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Φάρις - που είχε θέσει τη συναυλία υπό την αιγίδα της και του Δήμου Καλαμάτας - Νίκος Μπασακίδης, τονίζει ότι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση θα κινηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο για να προστατέψει την αξιοπιστία των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη αλλά και τα συμφέροντα του κοινού.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ

Ειδικότερα η εταιρεία «Αρτύς-Μουσικές παραγωγές», που εκπροσωπεί τον Σωκράτη Μάλαμα, σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η εταιρεία μουσικών παραγωγών Αρτύς δηλώνει, εκ μέρους του Σωκράτη Μάλαμα, ότι δεν είχε προχωρήσει σε υπογραφή συμφωνητικού με την οργανώτρια εταιρεία για την συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στην Καλαμάτα, την Τετάρτη 2 ή την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013. Η εταιρεία Αρτύς θα κινηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο για να προστατέψει την αξιοπιστία του καλλιτέχνη. Λυπούμαστε ειλικρινά για την ταλαιπωρία του κόσμου και για όσα συνέβησαν το βράδυ της συναυλίας, καθώς και για την αναστάτωση που προκλήθηκε στην Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ, καθώς ουδεμία ευθύνη έχει για την διοργάνωση της συναυλίας. Η πολύχρονη άλλωστε παρουσία μας στο χώρο των εκδηλώσεων διδάσκει ότι, τόσο εμείς και πολύ περισσότερο ο Σωκράτης Μάλαμας ουδέποτε έχουμε υπαναχωρήσει από τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει».

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ

Στην ανακοίνωση του Νίκου Μπασακίδη σημειώνονται τα εξής: «Για την προγραμματισμένη αρχικά την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, συναυλία με το Σωκράτη Μάλαμα, οργάνωση και παραγωγή αποκλειστικά της Εταιρείας BackStage με εκπρόσωπο την κ. Αθηνά Μπαλτά, παραχωρήθηκε από τη ΦΑΡΙΣ με βάση συμφωνητικό, η χρήση του αμφιθεάτρου του Κάστρου. Η έκδοση και διάθεση των εισιτηρίων όπως γίνεται συχνά σε ανάλογες περιπτώσεις, έγινε αποκλειστικά με ευθύνη της εταιρείας. Ο Δήμος Καλαμάτας και η ΦΑΡΙΣ παρείχαν στήριξη στην προβολή της συναυλίας, αφού πρόκειται για ένα καλλιτέχνη εγνωσμένης αξίας όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, στη λογική ότι τέτοια καλλιτεχνικά γεγονότα ενισχύουν την πολιτιστική ζωή της πόλης. Η συναυλία ακυρώθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση της οργανώτριας εταιρείας για λόγους ανωτέρας βίας. Λόγοι αόριστοι και κατά κοινή αίσθηση μη αποδεκτοί. Λόγοι που δημιούργησαν μια δικαιολογημένη αναστάτωση και που εκθέτουν πάνω απ’ όλα τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Παρά τη διαβεβαίωση της οργανώτριας εταιρείας, ότι η επιστροφή των χρημάτων στους κατόχους των εισιτηρίων θα γίνει άμεσα, η ΦΑΡΙΣ θα κινηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο τόσο για να προστατεύσει την αξιοπιστία των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην πόλη, όσο και τα συμφέροντα των συμπολιτών μας».


Πηγή : kalamata journal