Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ελληνικό αυτοκίνητο δοκιμάστηκε στο Καλό Νερό

Το korres project 4, το ελληνικό σούπερ αυτοκίνητο που κινείται με την ίδια άνεση παντού, σχεδιασμένο και εμπνευσμένο από το Δημήτρη Κορρέ, κατασκευασμένο από ελληνικά χέρια, βρέθηκε χθες το μεσημέρι στο Καλό Νερό για δοκιμαστικές διαδρομές και κινηματογραφικά γυρίσματα πάνω στην παραλία. Εκεί απέδειξε ότι η άμμος δεν το δυσκόλεψε σε τίποτα να κινηθεί με άνεση και με αρκετά μεγάλη ταχύτητα, αντλώντας δύναμη από το V8 κινητήρα του των 7.000 κυβικών και των 505 ίππων.

Είναι ένα αυτοκίνητο που σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, σε 8-10 μήνες περίπου θα ξεκινήσει η παραγωγή του και θα απευθύνεται για απαιτητικούς οδηγούς. Μιλώντας χθες αποκλειστικά στην «Ε» ο δημιουργός του Δημήτρης Κορρές τόνισε: "Φέραμε και δοκιμάσαμε το αμάξι για να το δούμε πώς πάει στην άμμο σε αυτά τα καταπληκτικά μέρη. Διαπιστώσαμε ότι πάει καλά και προχωράμε προς τα εμπρός.

Το αυτοκίνητο είναι ένα πρωτότυπο σε φάση προ production, δηλαδή έχει όλα τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου παραγωγής, απλώς δεν είναι το αυτοκίνητο παραγωγής. Εχει όμως καταλόγους με τα υλικά του, καταλόγους με κάθε εξάρτημα. Για να φτιαχτεί πήρε 4 χρόνια από μια μικρή ομάδα και σχεδιάσαμε περίπου 2.500 εξαρτήματα πολλές φορές το καθένα. Ολα τα εξαρτήματα της μετάδοσης είναι δικά μας, όλο το σασί, όλο το εξωτερικό. Είναι ένα αμιγώς ελληνικό αυτοκίνητο και τα κεφάλαια που έχουμε ξοδέψει είναι όλα ελληνικά. Αρα το αντικείμενο μπορεί να θεωρηθεί ελληνικό.

Στο Καλό Νερό ήρθαμε να κάνουμε μια δοκιμή και να πάρουμε μερικά πλάνα να δούμε πώς το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται στην άμμο. Είναι αυτοκίνητο που θα μπορεί στην άσφαλτο να πηγαίνει με 300 χιλιόμετρα, με τρομερά κρατήματα. Είναι το πρώτο στον κόσμο που κάνει όλες τις δουλειές σε πολύ υψηλό επίπεδο. Και σκαρφάλωμα και χώμα και άμμο και βράχια και πίστα. Κάνει τα πάντα".

Υπογράμμισε επίσης ότι είναι ένα αυτοκίνητο στο οποίο κατέληξαν μετά από μεγάλη έρευνα και τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής θα κατασκευαστούν σε 8-10 μήνες στην Αμερική, στη Γιούτα για την εκεί αγορά. Στο μέλλον σχεδιάζεται να γίνει μια μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα για την αγορά της Μέσης Ανατολής.

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online