Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Η φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών ζέστανε τη Κυπαρισσία με τις καρδιές των παιδιών του λυκείου Κυπαρισσίας

ΣΤΑΣΗ ανθρωπιάς στην Κυπαρισσία έκαναν οι λαμπαδηδρόμοι των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας σε μια όμορφη εκδήλωση στην οποία έδωσαν το παρών μαθητές του 15μελούς Μαθητικού συμβουλίου Λυκείου Κυπαρισσίας και εκπροσώπων του Δήμου Τριφυλίας. Την φλόγα της αλληλελλγύηης

Ο Κώστας Μαμασούλας από την Επιτροπή ως Πρόεδρος του Συλλόγου εθελοντών δωρητών οργάνων Αιτωοοακαρνανίας τόνισε ότι οι εθελοντές ξεκίνησαν από το Ξυλόκαστρο διασχίζοντας τη μισή Πελοπόννησο καταλήγοντας στη Καλαμάτα με την 26η Αμφικτυονία που θα γίνει στη πόλη, μεταφέροντας την φλόγα της αγάπης προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας πιστεύοντας ότι μια ζωή μπορεί να σωθεί από μια σταγόνα αίμα". Πρόσθεσε ότι απαιτείται συλλογική δράση παρακαλώντας το κοινό να προσφέρει την σταγόνα αγάπης που μας αφορά όλους. Εξήγησε ότι το εθελοντικό προσφερόμενο αίμα υπολείπεται στις ανάγκες για αίμα καθώς κύριος στόχος των Συλλόγων εθελοντών είναι η χώρα μας να είναι αυτάρκης στις ανάγκες για αίμα δεδομένου ότι το εθελοντικό κίνημα είναι ταυτόσημο με την ανάγκη να ενισχύουμε σε εποχές κρίσης ο ένας τον άλλον μιλώντας για εξαιρετική υποδοχή στην Κυπαρισσία από τους φορείς.


Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΠΛΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Τα παιδιά τους 15μελους Λυκείου Κυπαρισσίας με εκκίνηση τη κεντρική πλατεία μετέφεραν την φλόγα σε κεντρικούς δρόμους και υπηρεσίες της πόλης. Ο Πρόεδρος του 15μελούς Παναγιώτης Νικολακόπουλος μιλώντας στο Ράδιο Κυπαρισσία 936, θεωρεί ότι τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της αιμοδοσίας στέλνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης στις μέρες μας ενώ με την κίνηση αυτή το σχολείο συμμετείχε ενεργά στην θετική πρωτοβουλία. Σε ερώτηση αν σε καιρούς κρίσης η ανθρωπιά αποτελεί υποχρέωση και όχι ανάγκη μόνο για την έξοδο από αυτήν υπογράμμισε ότι είναι το μόνο που μας έχει απομείνει οπότε πρέπει να συνεχίσουμε ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που συμβαίνουν στη χώρα μας. Κατέληξε λέγοντας ότι τα παιδιά είναι διαρκώς ευαισθητοποιημένα στον τόπο μας και μετέχουν σε ανάλογες δράσεις. Από το Δήμο μετείχαν υπάλληλοι και ο σύμβουλος κ. Σαμπαζιώτης, το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας καθώς και φορείς της περιοχής μας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : radio 936