Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Κατασκευές από το ουράνιο τόξο στην Κυπαρισσία

ΜΙΑ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Κυπαρισσίας με τον γνωστό από την ΕΤ1 συγγραφέα και παρουσιαστή Χρήστο Δημόπουλο ο οποίος με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Αρχονταρίκι μίλησε για το νέο του βιβλίου 'Κατασκευές από το Ουράνιο τόξο. Το θερμό κοινό των παιδιών μαζί με τον συγγραφέα έφτιαξε όμορφες κατασκευές ενώ στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν έντυπα και κεράσματα.

Ο συγγραφέας μιλώντας αποκλειστικά στην εφημερίδα μας δήλωσε ότι τα παιδιά αποτελούν το μέλλον με την μοναδική ελπίδα που μας απέμεινε, ενώ ήταν ικανοποιημένος από την πρώτη παρουσία του στην Κυπαρισσία την οποία αγαπά, ενώ ανέλυσε τη προσπάθεια που κάνει σε όλη την χώρα παρουσιάζοντας το βιβλίο από την τηλεοπτική του εκπομπή η οποία ήταν πυξίδα για την έκδοσή του. Πρόκειται για 40 κατασκευές που περιλαμβάνονται στο βιβλίο με 260 σκίτσα του συγγραφέα κάνοντας κατασκευές με απλά υλικά χωρίς κόστος. Μίλησε για δημιουργική έκφραση των παιδιών καθώς τόνισε ότι έχουν αστείρευτη φαντασία την οποία πρέπει να καλλιεργήσουμε με αμφίδρομη σχέση κάνοντας επιστροφή σε απλά πράγματα που τονώνουν την δημιουργία τους. Υπογράμμισε ότι η νέα τεχνολογία μπορεί να απομακρύνει τα παιδιά από τέτοιες εκφάνσεις σκέψης και για αυτό οφείλουμε να το προσέξουμε.

Ο σύμβουλος Παιδείας του Δήμου κ. Μερκούρης συμφώνησε ότι όλα είναι θέμα Παιδείας ως προτεραιότητα της Πολιτείας αποτελώντας την μοναδική διέξοδο στην κρίση που μας μαστίζει, καλωσορίζοντας τον συγγραφέα στη πόλη μας. Κατέληξε λέγοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες λειτουργούν καταλυτικά στη προσωπικότητα των παιδιών συγχαίροντας το βιβλιοπωλείο Αρχονταρίκι για την πρωτοβουλία μιλώντας για αξιοποίηση των μορφών έκφρασης των παιδιών μας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : best-tv