Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Η “Stella Mare” από τη Μαραθόπολη στη βραδιά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στη Νέα Υόρκη

«Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας» ήταν ο άξονας στον οποίο επικεντρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε στις 3 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative - THI), παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην οποία, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν και εκπρόσωποι της εταιρείας “Stella Mare” από τη Μαραθόπολη Τριφυλίας!

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ιδρύθηκε το 2012 από τους κ.κ. Andrew Ν. Liveris, Muhtar Kent, τον George Μ. Logothetis, διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Libra και τον George Stamas, Partner της Kirkland & Ellis LLP. Από την ίδρυσή της σημείωσε σημαντική ανάπτυξη, τόσο σε επίπεδο υποστήριξης από την Ελληνική Ομογένεια όσο και από ιδιωτικές και επιχειρηματικές χορηγίες.

Μέσα σε ένα χρόνο, η Ελληνική Πρωτοβουλία θέσπισε το Βραβείο Ελληνικής Επιχειρηματικότητας, συνέβαλε με 1.000.000 δολάρια σε προγράμματα για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ ανέπτυξε ένα σύνολο προγραμμάτων με όραμα, που στοχεύουν να διασφαλίσουν ένα ισχυρό μέλλον για την Ελλάδα.

Όπως έχουμε παρουσιάσει στο «Θ», η “Stella Mare” κατέκτησε το Πρώτο Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2013 για το επιχειρηματικό της πλάνο, ανάμεσα σε 838 υποψήφια επιχειρηματικά πλάνα, με αντικείμενο τη φιλετοποίηση και επεξεργασία σαρδέλας και γαύρου ελληνικών θαλασσών. Αυτή η διάκριση, μάλιστα, αποτέλεσε και την επίσημη πρόσκλησή της για την εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στη Νέα Υόρκη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνοαμερικανικής και διεθνούς κοινότητας, όπως ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής Bill Clinton, ο George Stephanopoulos, που είχε ρόλο τελετάρχη, ο πρέσβης John Negroponte, πολιτικοί και επιχειρηματίες, ενώ τιμήθηκαν τρεις εξέχουσες προσωπικότητες για τη σημαντική προσφορά τους στην Ελλάδα, οι Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Muhtar Kent, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της The Coca-Cola Company και Andrew N. Liveris, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της The Dow Chemical Company, αναγνωρίζοντας τη μακροχρόνια δέσμευση και συνεισφορά τους στην Ελλάδα, ειδικά σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου φιλανθρωπικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε, συγκεντρώθηκε το ποσό των 1.900.000 δολαρίων, καθιστώντας την εκδήλωση ως μια από τις πλέον επιτυχημένες πρωτοβουλίες συγκέντρωσης πόρων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας!

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν, επίσης, νέες πρωτοβουλίες, με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας και τη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη, ενισχύοντας τις ήδη υπάρχουσες προσπάθειες της Ελληνική Ομογένειας, αλλά και των φιλελλήνων ανά τον κόσμο, για να επενδύσουν στο οικονομικό μέλλον της Ελλάδας.

Μιλώντας στο «Θ» ο υπεύθυνος της “Stella Mare”, Γιώργος Τεριζάκης, για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, σημείωσε: «Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που ταξίδεψα από την Ελλάδα εγώ και ο γιος μου, Θεοδόσης, για να παρευρεθούμε στην εναρκτήρια εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στη Νέα Υόρκη στις 3 Οκτωβρίου, ανάμεσα σε τόσες εξέχουσες προσωπικότητες του παγκοσμίου γίγνεσθαι. Έχοντας περάσει ένας χρόνος από τη γέννηση της ιδέας της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και ως μία εκ των τεσσάρων νικητριών εταιρειών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, η εταιρεία μας “Stella Mare” παρευρέθη στην εκδήλωση για να τιμήσει και να ευχαριστήσει για μία ακόμη φορά τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από όλο αυτό.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας χρηματοδοτείται και διαχειρίζεται από τον Όμιλο Libra εκ μέρους της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένα παγκόσμιο, μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, που όραμά του είναι μέσω της γενναιοδωρίας της Ελληνικής Διασποράς και φιλελληνικής κοινότητας να αναπτύξει βιώσιμα οικονομικά προγράμματα, βελτίωσης των επιχειρήσεων, για να οδηγήσει τους Έλληνες σε μια μακροπρόθεσμη ευημερία.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Libra, Γιώργος Λογοθέτης, εκφώνησε έναν εξαίρετο λόγο, κάνοντας όλους εμάς να νιώσουμε υπερήφανοι για τον τόπο καταγωγής μας και να μας γεμίσει ελπίδες ότι θα ξεπεράσουμε το εμπόδιο της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας».

Ο κ. Τεριζάκης στάθηκε και στην παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας: «Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Αντώνης Σαμαράς, του οποίου ο λόγος καταχειροκροτήθηκε για τουλάχιστον πέντε λεπτά από όλους τους παρευρισκόμενους, Αμερικανούς και Έλληνες, πιο ένθερμα και από το λόγο του πρώην Αμερικανού προέδρου, Bill Clinton».

Αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός μαζί τους, επισήμανε: «Πλησιάζοντάς μας, μας εκμυστηρεύτηκε τον ενθουσιασμό του που είδε ανθρώπους γνωστούς από τη Μεσσηνία και που ηγούνται μιας μεσσηνιακής επιχείρησης, η οποία βρέθηκε να προβάλλεται μέσω του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας και στην Αμερική!».

Συνεχίζοντας για το Βραβείο που κατέκτησε η εταιρεία και το επιχειρηματικό της πλάνο, πρόσθεσε: «Η εταιρεία μας, “Stella Mare”, είναι μια εκ των τεσσάρων νικητριών εταιρειών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας. Το βραβείο που κερδίσαμε είναι περίπου 200.000 ευρώ και ισούται με το 10% περίπου της συνολικής επένδυσης του έργου μας, το οποίο ανέρχεται συνολικά στα 2.000.000 ευρώ. Φιλοδοξούμε να λανσάρουμε ένα νέο προϊόν στην ελληνική και παγκόσμια αγορά. Αυτό είναι η φιλετοποίηση και επεξεργασία σαρδέλας και γαύρου ελληνικών θαλασσών, με την ωρίμανση των δύο αυτών προϊόντων σε οικολογικό ξύδι από μεσσηνιακούς αμπελώνες και τη συντήρησή του σε οικολογικό ελαιόλαδο από ελαιώνες της Μεσσηνίας, μαζί με πρόσθεση μυρωδικών και μπαχαρικών για το γευστικό αποτέλεσμα του προϊόντος. Έχουμε υλοποιήσει, αυτή τη στιγμή, το 70% περίπου του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης. Χωρίς τα χρήματα του βραβείου δε θα είχαμε καταφέρει να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Η βοήθειά τους ήταν και είναι πολύτιμη, καθώς, εκτός από χρήματα που κερδίσαμε, μας παρέχει συμβουλές και υποστήριξη, που καλύπτουν όλες τις πτυχές της επιχείρησης».

Με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρθηκε στο μέντορά τους, εκ μέρους της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, που κατάγεται από τα Φιλιατρά, λέγοντας: «Μέντοράς μας, εκ μέρους τους, είναι ο κύριος Jimmy Athanasopoulos, ο οποίος κατάγεται από τα Φιλιατρά και έχει στο βιογραφικό του εξαιρετικές σπουδές πάνω στο ναυτιλιακό τομέα. Η βοήθεια του προς εμάς είναι αμέριστη!».

Κλείνοντας, ο κ. Τεριζάκης, σημείωσε, με ικανοποίηση και χαρά, πως «η συμμετοχή σε αυτή την εκδήλωση ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, η οποία μελλοντικά ελπίζουμε να αποβεί θετική στην αναγνώριση των προϊόντων μας και στην αμερικανική αγορά!».

Ηλίας Γιαννόπουλος


Πηγή : tharros news