Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Νέο δράμα με πρόσφυγες από τη Συρία που βγήκαν στη Μεθώνη

ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

Περίπου 115 είναι οι πρόσφυγες από τη Συρία αλλά και το Αφγανιστάν, ανάμεσά τους και γύρω στα 25 παιδιά, που βγήκαν στη Μεθώνη, όταν το Λιμενικό Σώμα εντόπισε, χθες το βράδυ, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν και είχε μείνει ακυβέρνητο…

Οι πρόσφυγες πριν από λίγο αποβιβάστηκαν από το σκάφος στο οποίο επέβαιναν και οδηγήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης, στο οποίο υπάρχουν οι βασικές υποδομές, μέχρι να γίνει η καταγραφή των στοιχείων τους και ό,τι άλλο ορίζει η νομοθεσία.

Όπως είπε στο «KalamataJournal» ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πύλου-Νέστορος, Διονύσης Ψαλλίδας, από τη Μεθώνη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων, οι μεταφορείς τους χθες το βράδυ εγκατέλειψαν το σκάφος, δήθεν για να πάνε να φέρουν φαγητό. Δεν επέστρεψαν ωστόσο, ενώ ακολούθως εντοπίστηκαν από το Λιμενικό της Πύλου.

Το πρωί ξεκίνησε η επιχείρηση για τη ρυμούλκηση του σκάφους με τους μετανάστες στη Μεθώνη, η οποία δεν ήταν εύκολη υπόθεση, δεδομένου ότι οι μεταφορείς φεύγοντας πήραν και τα κλειδιά μαζί τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι λιμενικοί αναγκάστηκαν να κόψουν την άγκυρα του σκάφους, αφού δεν υπήρχε τρόπος να τη σηκώσουν. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες τώρα ρυμουλκείται στο λιμάνι της Πύλου.

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος βρίσκεται στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, σε συνάντηση αυτοδιοικητικών στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής συνεργασίας, σημείωσε ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων, απέπλευσαν από λιμάνι της Τουρκίας.

Ο κ. Καφαντάρης τόνισε ότι έχει δώσει εντολή ώστε να παρασχεθούν στους μετανάστες τα αναγκαία, ενώ ο κ. Ψαλλίδας σημείωσε ότι φορείς και κάτοικοι της Μεθώνης καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal