Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Συνταξιοδότηση αγροτών, κτηνοτρόφων στο 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης

«Γίνεται πράξη η συνταξιοδότηση των αγροτών στο 62ο έτος ηλικίας με 40 χρόνια ασφάλισης», διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτσης Ιωάννης, τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα 21-10-2013. Ο κ. Τζαμτζής, ο οποίος από το 2000 ζητά συνεχώς να μειωθεί το όριο συνταξιοδότησης των αγροτών με ομιλίες, ερωτήσεις, επιστολές, και παρεμβάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς, έθεσε για άλλη μία φορά το θέμα στο κ. Βρούτση, τονίζοντας ότι έχει παρατηρηθεί καθυστέρηση στην υλοποίηση της δέσμευσης που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός μέσα στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2013.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζαμτζής λίγες μέρες πριν, κατά την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει, έθετε για άλλη μια φορά, το θέμα μείωσης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών. Ο κ. Βρούτσης απάντησε στον κ. Τζαμτζή, ότι στο σχέδιο νόμου που συντάσσει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, θα συμπεριλαμβάνεται διάταξη η οποία θα υλοποιεί την δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, για τη συνταξιοδότηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων στο 62ο έτος της ηλικίας τους με 40 χρόνια ασφάλισης.

Ακόμη, ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να δοθεί λύση στο πρόβλημα της συνταξιοδότησης που αντιμετωπίζουν 50 περίπου εργαζόμενοι των κλωστοϋφαντουργιών της Πέλλας και Ημαθίας που έχουν κλείσει (ΛΑΝΑΡΑΣ). Για το θέμα αυτό ο κ. Βρούτσης ζήτησε από τον κ. Τζαμτζή πίστωση χρόνου για να εξεταστεί το θέμα διεξοδικότερα.

paseges.gr


Πηγή : best-tv