Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Τριφυλία: Κλειστά θα μείνουν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα

Η Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 θα είναι η μία από τις επτά, συνολικά, Κυριακές, το χρόνο, που θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν πλέον τα εμπορικά καταστήματα.

Ωστόσο οι έμποροι σε όλες τις περιοχές της χώρας δεν δείχνουν πρόθυμοι να ακολουθήσουν την απόφαση. Από τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου μόλις το 54% των εμπορικών συλλόγων δηλώνει ότι τα μέλη του θα λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους στις 3 Νοέμβριου. Μάλιστα, μεγάλος είναι και ο αριθμός εκείνων των μικρομεσαίων εμπόρων που λένε ότι δεν θα κάνουν χρήση των επιπλέον Κυριακών που δίνει ο νόμος εκτός από την καθιερωμένη τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Τριφυλίας (Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας), αποφάσισαν να μην λειτουργήσουν τα εμπορικά τους καταστήματα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Νικόλαος Φάμπας και του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος εξήγησαν μιλώντας στο filiatranet, ότι: "με κοινή απόφαση των Εμπορικών Συλλόγων της περιοχής μας δεν θα λειτουργήσουμε την Κυριακή τις επιχειρήσεις μας, διότι δεν έχουμε την δυνατότητα να είμαστε 24ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο ανοιχτά. Επιπλέον δεν μπορούν με αυτό τον τρόπο να μας στερούν την προσωπική μας ζωή και τις οικογένειές μας, με μέτρα που δεν τονώνουν την αγορά. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό και αυτό θα τηρήσουμε."

Στον αντίποδα βρίσκονται πάντως τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες επιχειρήσεις που όπως αναφέρουν και στην ανακοίνωση του συνδέσμου τους (ΣΕΛΠΕ) θα αξιοποιήσουν την δυνατότητα που τους προσφέρει ο νόμος.


Πηγή : filiatra net