Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Τριφυλία: Ζητά να αποζημιωθεί από τον Δήμο για την βλάβη που υπέστη το όχημά της!

Με αίτησή της από τις 22 Μαΐου του 2013 ζητά να αποζημιωθεί από το Δήμο Τριφυλίας για τη βλάβη που υπέστη το όχημά της, ύστερα από την πρόσκρουση με δέντρο το οποίο είχε πέσει στην Εθνική Οδό Κυπαρισσίας – Πύργου. Πιο συγκεκριμένα, την 21-03-2013 και ώρα 00.30 π.μ. διερχόμενη την Εθνική Οδό Κυπαρισσίας – Πύργου με το ιδιωτικής χρήσεως όχημά της, προσέκρουσε σε δέντρο το οποίο βρισκόταν πεσμένο κάθετα στο οδόστρωμα, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Η έλλειψη φωτισμού στην περιοχή είχε σαν αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί έγκαιρα το δέντρο και παρά τις προσπάθειές της να αποφύγει την σύγκρουση δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να προσκρούσει σ’ αυτό και στη συνέχεια χάνοντας τον έλεγχο του αυτοκινήτου να εκτραπεί από την οδό. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν να υποστεί σοβαρές ζημιές το αυτοκίνητό της, το οποίο κρίθηκε ασύμφορο προς επισκευή και έχει τεθεί σε ακινησία.

Στην προαναφερθείσα αίτησή της θεωρεί ότι η αρμοδιότητα συντήρησης των δέντρων είναι του Δήμου, καθώς το συμβάν έλαβε χώρα εντός των ορίων του Σχεδίου Πόλης Κυπαρισσίας και ζητεί αποζημίωση για το ατύχημά της. Από την πλευρά του ο Δήμος όρισε δικηγόρο για να μελετήσει όλο το φάκελο με τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία και να γνωμοδοτήσει αν προκύπτει υποχρέωση του Δήμου για την αποζημίωση.


Πηγή : filiatra net