Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ενημερωτική υποστήριξη για τον μητρικό θηλασμό στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ εκδήλωση πραγματοποίησαν όπως κάθε χρόνο με την ευκαιρία της Ημέρας Μητρικού Θηλασμού η Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με διανομή ενημερωτικού υλικού και παροχή συμβουλών στις νέες μητέρες για την φυσική εξέλιξη ανατροφής των βρεφών.

Η μαία της κλινικής Σοφία Κουμουνδούρου μαζί με τις Χρύσα Χριστοπούλου και Ελένη Τσιώρη τόνισε ότι "εκτός από το έντυπο υλικό ενθαρρύνουμε τις νέες μητέρες να θηλάζουν τα βρέφη διατηρώντας την γαλουχία τους ώστε να θηλάζουν κανονικά μετά το τοκετό με σκοπό να θηλάζουν και μετά το πρώτο 6μηνο δεδομένου ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά το μητρικό θηλασμό ως φυσική λειτουργία μέχρι τα 2-3 έτη τη ζωής του". Πρόσθεσε ότι "προτείνουμε στις γυναίκες να είναι έτοιμες από την εγκυμοσύνη τους, γνωρίζοντας την φυσική θέση του παιδιού ώστε η μητέρα να μην παρέχει συμπληρώματα διατροφής ώστε να θηλάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο" για να υπογραμμίζει ότι "ενημερώνουμε το περιβάλλον που λειτουργεί θετικά σε μια οικογένεια στις νέες μητέρες όπως γνωρίζουμε από τα παλιότερα χρόνια".

Η ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Σε ερώτηση για την υπογεννητικότητα εξήγησε ότι "λόγω της κρίσης είναι κρίμα να πλουτίζουν οι πολυεθνικές από τα διατροφικά συμπληρώματα και να μην παροτρύνουμε τις μητέρες να θηλάζουν που είναι δωρεάν" για να καταλήξει ότι "την Πέμπτη ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις με ομιλία από τις μαίες στην αίθουσα του Δ.Σ. Τριφυλίας ώστε να μιλήσουμε για τα προτερήματα του μητρικού θεσμού επιλύοντας όλες τις ερωτήσεις που θα τεθούν με την στήριξη της Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου μας". Τέλος ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στην εκδήλωση με θετικά μηνύματα.

ΙΩ.ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : radio 936