Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ανάβαση στο Χαλασμένο βουνό με τον Ορειβατικό

Ανάβαση στην κορυφή Χαλασμένο του Ταϋγέτου προγραμματίζει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας. Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Έφτασε η στιγμή για το Χαλασμένο. Η κορυφή του, που υψώνεται στα 2204 μέτρα, σίγουρα δεν είναι η ψηλότερη στον Ταΰγετο. Είναι όμως η πιο όμορφη και ίσως είναι και η πιο δύσκολη. Το Χαλασμένο σχηματίζει έναν αυτόνομο ορεινό όγκο με απότομες πλαγιές, στα δυτικά της κεντρικής κορυφογραμμής του Ταϋγέτου. Ένα διάσελο ενώνει το Χαλασμένο με την κορυφογραμμή. Ένα διάσελο που η μια του πλευρά αποτελεί ξεκίνημα του φαραγγιού Στενό Λαγκάδι και κατ’ επέκταση του Βυρού και η άλλη του αφετηρία του περίφημου φαραγγιού του Ριντόμου.

Σίγουρα το Χαλασμένο βρίσκεται σε μια από τις πιο παρθένες, άγριες και δυσπρόσιτες περιοχές στον Ταΰγετο. …και σίγουρα σε μία από τις πιο όμορφες! Η διάσχιση στο Χαλασμένο θα γίνει το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοεμβρίου 2013. Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το απόγευμα του Σαββάτου στις 16.00. Μετάβαση στο δάσος της Βασιλικής όπου θα γίνει και διανυκτέρευση σε σκηνές στον Άγιο Δημήτρη. Την Κυριακή θα γίνει η διάσχιση με αφετηρία τον Αγ. Δημήτρη, ανάβαση στα Μούσγια και στο ομώνυμο διάσελο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι που συνδέει τα Μούσγια με το διάσελο του Χαλασμένου. Ανάβαση από εκεί στη κορυφή και κατάβαση από το λούκι στη δυτική πλευρά. Ακολουθεί διάσχιση κορυφογραμμής Κοκκινοβουνίου και κατάβαση - τερματισμός στις Γαϊτσές. Η πορεία είναι απαιτητική, προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία.

Βαθμός δυσκολίας: 3+
Ώρες πορείας: πάνω από 10
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στο τηλέφωνο 6930761266».


Πηγή : messinia portal