Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για το Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα

Στην ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα επανέρχεται ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, με ερώτησή του στη Βουλή προς τον...

υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Κάθε απόφαση για μη κατασκευή του τμήματος Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα θα αποτελέσει πλήγμα για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδος και συνεπώς βρίσκει αντίθετους σύσσωμους τους νομούς Μεσσηνίας και Ηλείας» παρατηρεί ειδικότερα ο βουλευτής -και συνεχίζει:

«Πρόσφατα -και ύστερα από συμφωνία μεταξύ υπουργείου, τραπεζών και παραχωρησιούχων-, ξεκίνησαν οι εργασίες στο τμήμα από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα. Για το τμήμα Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα δεν γίνεται καμιά αναφορά. Τελευταία δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κατά την υπογραφή στις 12 Νοεμβρίου 2013 της σύμβασης χρηματοδότησης των δικτύων αυτοκινητοδρόμων, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της χώρας μας, εξαιρείται το τμήμα της Ολυμπίας οδού Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα».

Καταλήγοντας, ο Γ. Λαμπρόπουλος ζητεί από τον υπουργό να ενημερώσει αν, αφ’ ενός «θα εφαρμοστεί η συμφωνία του 2007 για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου» και αφ’ ετέρου «θα κατασκευασθεί το τμήμα Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα, έστω με την αποκαλούμενη ''μηδενική λύση'' στην περιοχή της Λίμνης Καϊάφα».


Πηγή : eleutheria online