Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Όχι στην απαξίωση δομών και υπηρεσιών υγείας στην Τριφυλία

Ειλικρινά, μπορεί κάποιος από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας να μου πει γιατί έγινε η προχθεσινή συνεδρίαση για τις δομές Υγείας στην περιοχή;

Όχι, δε λέω ότι κακώς έγινε. Με τόσα που λέγονται ένα - γύρω, με τόσα που γράφουν οι αθηναϊκές εφημερίδες (και τις διαβάζουν και υιοθετούν άκριτα ό,τι γράφουν, λες και είναι Ευαγγέλιο) και, κυρίως, με άλλα τόσα που γράφονται στο διαδίκτυο (στο οποίο ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι του κατέβει και από το πουθενά να γίνει «Η» είδηση και «ΤΟ» θέμα, όπως θυμίζω με τα πρωταπριλιάτικα του «Θ», που ακόμη «παίζουν» σε μεγάλα sites και blogs), καλώς συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα.

Η ουσία ποια ήταν; Όλοι συμφώνησαν στη στήριξη των δομών Υγείας της περιοχής, δηλαδή του νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και του ΚΑΦΚΑ (σε ΚΕΦΙΑΠ έχει μετονομαστεί), και όλοι τόνισαν την αναγκαιότητα αναβάθμισής τους, με ενίσχυσή τους με προσωπικό.

Μέχρις εδώ, όλα καλά!

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ωστόσο, ακούστηκαν στο Σώμα κάθε είδους «κορώνες». Ασχέτως αν όλοι, στα λόγια, αποκηρύσσουν τη λεγόμενη πολιτική σπέκουλα, τη μικροπολιτική και το λαϊκισμό, δεν μπόρεσαν ούτε σε αυτό το μείζον θέμα να ξεφύγουν και να αποφύγουν αναφορές παλαιοκομματικής υφής, εξόχως πολιτικάντικες και με χαρακτηριστικά και στοιχεία άκρατου λαϊκισμού!

Αν κάποιος δεν ήξερε τίποτα απολύτως για το νοσοκομείο και τις δομές Υγείας, θα έφευγε από τη συνεδρίαση με την εντύπωση ότι δομές Υγείας στην περιοχή δεν υπάρχουν, νοσοκομείο είναι μόνον η ταμπέλα μπροστά στον τοίχο του κτηρίου και Κέντρα Υγείας δε λειτουργούν! Αυτή είναι η πραγματικότητα;

Για να μη τρελαθούμε και πάθουμε ομαδική παράκρουση, όλοι, στην Τριφυλία, αυτή είναι η αλήθεια; Όχι, σε καμία περίπτωση! Το νοσοκομείο υπάρχει και λειτουργεί. Με προβλήματα, ναι! Με ελλείψεις, ναι! Αλλά προσφέρει υπηρεσίες και σώζει ζωές! Το ίδιο και τα Κέντρα Υγείας Φιλιατρών και Γαργαλιάνων! Δεν έχουν το προσωπικό που θα έπρεπε να έχουν, ναι! Δεν έχουν τον εξοπλισμό που θα έπρεπε να έχουν, ναι! Αλλά με αυτό το προσωπικό και με αυτό τον εξοπλισμό προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες!

Είχαν ποτέ, όμως, το νοσοκομείο και τα Κ.Υ. το προσωπικό που έπρεπε και προβλεπόταν; Ποτέ! Αλλά οι δομές Υγείας λειτουργούσαν και προσέφεραν υπηρεσίες!

Τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, σήμερα τις ανακάλυψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, άραγε; Το τι θα ακολουθούσε της διασύνδεσης και ενοποίησης σήμερα το πήραν χαμπάρι; Από το 2011, που η κυβέρνηση Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου προωθούσε την αλλαγή χρήσης του νοσοκομείου, τα γράφουμε στο «Θ», όμως τότε οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου μετέφεραν διαβεβαιώσεις από το ΠΑΣΟΚ και οι της συμπολίτευσης από τη Ν.Δ., μην τα ξεχνάμε! Τι έκαναν και τι κάνουν 3 χρόνια; Πού ήταν και πώς αντέδρασαν, φθάνοντας στα άκρα (!), όταν ξεκίνησε η διασύνδεση, που μετά έγινε ενοποίηση και κατάργηση της αυτοτελούς οντότητας του νοσοκομείου;

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, δικαίωμά σας είναι να λέτε σήμερα ό,τι θέλετε και να πράττετε όπως θέλετε, παρόλο που 3 χρόνια δε δείξατε την ίδια «ευαισθησία» ή «αγωνιστική διάθεση». Ο κόσμος κρίνει την παρουσία, την απουσία ή την ανυπαρξία του καθενός! Μην απαξιώνετε, όμως, έστω - ενδεχομένως - άθελά σας, τη δουλειά των εργαζομένων στις δομές Υγείας της Τριφυλίας και τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν!

Υ.Γ.: Εάν υπήρχαν ή υπάρχουν «κακοί» εργαζόμενοι, που κάνουν ζημιά στη λειτουργία των δομών Υγείας, να καταγγελθούν επώνυμα και δημόσια.

του Ηλία Γιαννόπουλου


Πηγή : tharros news