Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

28 χρόνια κάθειρξης σε 4 Ρουμάνους για κλοπές στην Τριφυλία

Με αρκετά χρόνια κάθειρξης καταδικάσθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τρεις Ρουμάνοι, πατέρας, γιος και θείος, για διάπραξη πάμπολλων κλοπών και διαρρήξεων πέρυσι στην Τριφυλία. Σύμφωνα με τις καταθέσεις αστυνομικών, τον Ιανουάριο του 2012 είχαν πληροφορίες ότι ο θείος στο σπίτι του στην Κυπαρισσία κρύβει κλοπιμαία. Αφού έκαναν έρευνα, πράγματι τα εντόπισαν. Στο σπίτι, επίσης, βρίσκονταν ο μπατζανάκης του με το γιο του. Τόσο ο θείος όσο και ο μπατζανάκης του δήλωσαν ότι τα πράγματα τα είχαν αγοράσει από άλλον Ρουμάνο και δεν τα είχαν κλέψει. Ο δε νεαρός Ρουμάνος δήλωσε πως δε γνωρίζει τίποτα.

Τα θύματα στις καταθέσεις τους δήλωσαν πως τα κλοπιμαία, τα οποία ήταν οτιδήποτε χρήσιμο μπορεί να υπήρχε σε ένα σπίτι ή κατάστημα: φιάλες υγραερίου, φορητοί υπολογιστές, χλοοκοπτικά, θαμνοκοπτικά, γεννήτριες, οικιακές συσκευές κ.ά. Χαρακτηριστικά, ένα από τα θύματα είπε ότι οι κλέφτες έμπαιναν στα σπίτια σαν τους αρουραίους. Ο δε πρόεδρος διευκρίνισε ότι κατηγορούνται τουλάχιστον για 14 κλοπές. Απολογηθείς ο θείος είπε ότι γνωστός του Ρουμάνος που έφυγε για τη Ρουμανία τού πούλησε τα πράγματα που είχε κι αυτός τα αγόρασε χωρίς να ξέρει ότι είναι κλοπιμαία. Ωστόσο, σε ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου τι τα ήθελε 13 θαμνοκοπτικά, δεν μπόρεσε να απαντήσει.

Στην απολογία του, ο μπατζανάκης του ανέφερε κι αυτός ότι τα πράγματα τα είχαν αγοράσει και ο γιος του δεν έχει καμία σχέση. Ο νεαρός, επίσης, αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στις κλοπές. Το δικαστήριο έκρινε ενόχους και τους 3 Ρουμάνους για σύσταση συμμορίας και κακουργηματικές κλοπές. Τους δύο πρώτους Ρουμάνους τούς καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξης, ενώ το νεαρό σε 6 χρόνια κάθειρξης και 6 μήνες φυλάκισης, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Β.Β.


Πηγή : tharros news