Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Φιλιατρά: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι από την αδιαφορία! Προβλήματα και ζημιές σε Αγία Κυριακή και Αγρίλη

Πολλά είναι τα προβλήματα αλλά και οι ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή των Φιλιατρών, από την έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε εχθές το απόγευμα, με δρόμους να θυμίζουν Βενετία, καλλιέργειες να πλημμυρίζουν, αλλά και πολίτες να προσπαθούν με σκούπες να προφυλάξουν την περιουσία τους.

Στα Φιλιατρά το λασπόνερο έτρεχε στους δρόμους σαν ποτάμι, κουβαλώντας μαζί του κλαριά αλλά ακόμη και πέτρες. Στην κεντρική πλατεία, όπως και σε άλλα σημεία της πόλης, οι δρόμοι ήταν αδιάβατοι, με τα προβλήματα να είναι έντονα στο ύψος του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Φιλιατρών.

Κάτοικοι προσπαθούσαν με σκούπες να σώσουν τα σπίτια τους από τα νερά που κατέβαιναν ποτάμι, ενώ στον Άγιο Δημήτριο πλημμύρισαν καλλιέργειες από τον μεγάλο όγκο των υδάτων.

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι, μιλώντας στο filiatranet, αναφέρθηκαν στην αδιαφορία των υπευθύνων, καθώς βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός, κάθε φορά που η βροχή γίνεται έντονη.


Στον Αγρίλη παρόμοια εικόνα με καλλιέργειες να έχουν πλημμυρίσει, ενώ το γεφυράκι μετά τις αθλητικές εγκαταστάσεις είναι κλειστό, καθώς ολόκληρα δέντρα και μεγάλοι κορμοί δεν επιτρέπουν από εκεί την διέλευση των οχημάτων.

Στην Αγία Κυριακή, με τα νερά να μην έχουν άλλο δρόμο διαφυγής, ξεχείλισε το ποτάμι και έκοψε την παραλία στη μέση, κουβαλώντας στο πέρασμά του κάθε λογής υλικά.

Στον Λαγκούβαρδο εκτός από καλλιέργειες, προκλήθηκαν και ζημιές στο υπό κατασκευή γεφυράκι, που "καλύφθηκε" από τα ορμητικά νερά.

Παρακολουθήστε το βίντεο, όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet.gr:


Πηγή : filiatra net