Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς της Τριφυλίας για το μάθημα του περιβάλλοντος

ΗΜΕΡΙΔΑ για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό σχολείο Κυπαρισσίας με αφορμή την διεξαγωγή του μαθήματος για το Περιβάλλον που διδάσκεται στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού με μεγάλη συμμετοχή αλλά και πλήθος δραστηριοτήτων.

Η σχολικής σύμβουλος της 6ης Περιφερειακής ενότητας εκπαίδευσης Μεσσηνίας Θεοφανία Σιούτη τόνισε σε δηλώσεις της ότι "είναι γεγονός ότι το μάθημα της μελέτης Περιβάλλοντος είναι αμιγώς διαθεματικό που διδάσκεται στις 4 τάξεις του Δημοτικού σχολείου και για αυτό έγινε η επιμορφωτική ημερίδα που αφορά το μάθημα αυτό με συμμετοχή εκπαιδευτικών της 6ης περιφέρειας όλων των ειδικοτήτων". Την ενημέρωση έκανε η κα Θεοφανία Κουλουμπαρούτση που είναι σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτιούτου ως επιστημονικά υπεύθυνη για τα εγχειρίδια του μαθήματος μαζί με τον κ. Τάσο Ζόμπολα που συμμετέχει στην ομάδα εργασίας συγγραφής του βιβλίου της Δευτέρας Δημοτικού και συγκροτήθηκαν 2 εργαστήρια για τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...

Μίλησε για διαδραστικότητα μαθητή και δασκάλου όπου τα παιδιά δουλεύουν ομαδικά και συνεργατικά στις τάξεις τους οπότε στις σημερινές συνθήκες επιβάλλεται η εξάλειψη της αντίληψης της διαφορετικότητας ώστε όλοι να συνεργάζονται μεταξύ τους. Σημείωσε ότι το μάθημα παράγει Παιδεία διότι κυρίως τα θέματα που ο εκπαιδευτικός αυτενεργεί συνδέοντας το διδακτικό του έργου με το αντικείμενο του περιβάλλοντος καθώς επιβάλλεται από τους καιρούς που ζούμε με πρόσφατα παράδειγμα τις πλημμύρες στην περιοχή μας οπότε τα παιδιά επιβάλλεται να έχουν περιβαλλοντική συνείδηση...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : radio 936